1 de 10
EQUIPAMENTS

Una única empresa opta a construir i explotar el nou centre aquàtic i de «fitness» de Reus

Duet Spa&Sports té gimnasos i complexos a Barcelona i l'àrea metropolitana, entre altres territoris

Imatge d'arxiu del pavelló olímpic de Reus, al costat del qual s'ubicarà el nou centre esportiu | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 18 de gener de 2022 a les 12:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa Duet Spa&Sports és l'única que opta a construir i explotar el futur centre aquàtic i de fitness a tocar del pavelló olímpic de Reus, segons ha avançat aquest dimarts el diari Més. Va ser el passat divendres quan es va tancar el termini per presentar-hi ofertes. 

Un contracte de 82 milionsSegons es pot consultar al seu web, Duet Spa&Sports va iniciar la seva trajectòria fa 20 anys, i compta amb centres a l'àrea metropolitana de Barcelona, inclosa la pròpia capital catalana, així com a las Rozas, a Madrid. Per endavant, el procés ha de passar ara per l'avaluació de la candidatura de la companyia; si la supera, s'ocuparà de la redacció del projecte bàsic i executiu dels treballs de construcció de l'equipament a la capital del Baix Camp. 

L'Ajuntament de Reus va licitar, al setembre de 2021, la concessió d’obra per a la construcció i explotació centre, que comptarà amb un conjunt de piscines cobertes i espais complementaris per a la pràctica del fitness i d’activitats dirigides. El contracte té un valor estimat de 82.083.591,50 euros, amb una aportació màxima municipal de 1,4 milions i un cànon anual inicial de 10.000 euros.

Dels 82 milions d’euros de valor del contracte, 8 corresponen als costos de construcció i 74 a la xifra de negoci de l’explotació de l’equipament. El plec va establir també el calendari corresponent: tres anys per a la fase de redacció dels projectes i de construcció de l’equipament, i 35 anys per a la seva fase d’explotació.

4.000 abonatsEl concessionari, si és Duet Spa&Sports, haurà d’assumir la redacció del projecte bàsic i executiu de les obres i instal·lacions; l'execució de les obres de construcció del complex esportiu, d’acord amb el projecte executiu elaborat pel concessionari i aprovat per l’Ajuntament; la gestió i explotació del complex esportiu; i la conservació i manteniment de les instal·lacions.

Segons es va fer constar des del consistori reusenc en aquell moment, l’àmbit de l’actuació abastarà un total de quasi 8.000m2, i una edificació d’un total construït de prop dels 5.000. Un cop entrés en funcionament, el centre podria absorbir la xifra de 4.000 abonats, segons la previsió municipal. Cal apuntar que el govern va incloure el projecte com un dels objectius del Pla d'acció municipal (PAM) 2019-2023, el nivell de compliment del qual ha estat comentat aquest passat dilluns per part de la vicealcaldessa, Noemí Llauradó. Tot i el recel dels clubs esportius de la ciutat, el batlle, Carles Pellicer, ha exposat també aquest passat dilluns a Reusdigital.cat que hi ha "demanda" per engegar el nou centre de fitness.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: