AIGUA

Aigües de Reus incorpora el codi QR per informar la ciutadania de les obres en curs

La primera obra de l’any és la reparació de la xarxa d’abastament de les avingudes de Pere el Cerimoniós i de Jaume I

per M.B., Reus, Catalunya | 18 de gener de 2022 a les 10:12 |
Aigües de Reus informa el veïnat de les obres en marxa a través de codis QR | Reus.cat
Aigües de Reus ha iniciat aquest mes de gener la primera obra de l’any: la reparació de la xarxa d’abastament de les avingudes de Pere el Cerimoniós i de Jaume I, que tindrà una durada d’un mes i una setmana, aproximadament. Uns treballs que, d’altra banda, incorporen per primer cop codis QR com a mitjà d’informació per a la ciutadania. El codi QR figura en els fulls que es distribueixen, mitjançant bustiatge, en els domicilis dels veïns afectats i també en els cartells que s’enganxen en les tanques perimetrals de les obres.

El codi, a través d’una aplicació de mòbil, permet accedir a la web d’Aigües de Reus on hi figura un resum del projecte i informació detallada sobre les obres en curs. Aigües de Reus és, de fet, una de les primeres empreses subministradores d’aigua que posa en marxa aquest sistema d’informació a la ciutadania a Catalunya. Paral·lelament, com ja és habitual, Aigües de Reus també posa a disposició dels veïns un telèfon durant l’horari laboral (977345843) per a qualsevol consulta durant les obres, alhora que el contractista té en servei un altre telèfon de guàrdia les 24 hores (699918258).

La mesura està en la línia d’altres engegades els últims anys, en consonància amb el marc legal europeu i estatal, que reclama a les administracions mesures d’impuls de la societat de la informació, amb la consegüent obligació de disposar de mitjans d’interlocució telemàtica per a la prestació dels seus serveis.

En aquest sentit, Aigües de Reus ja disposa d’oficina virtual des de l’any 2006 i ha anat implantant altres mesures per satisfer aquest dret dels ciutadans a relacionar-se amb les administracions públiques mitjançant mitjans electrònics. 

Manteniment de la xarxaEl manteniment del sistema d’abastament i sanejament d’una ciutat com Reus "requereix d’una inversió permanent, amb l’objecte de garantir el servei", segons s'ha apuntat aquest dimarts des de la companyia. Mentre que la xarxa d’abastament suma 360 quilòmetres de canonades, el sistema de sanejament compta, avui dia, amb gairebé 300 quilòmetres de clavegueres. A això cal afegir les 12.000 escomeses i 10.000 vàlvules, descàrregues, o boques de regadiu, entre altres, de la xarxa de subministrament d’aigua; i les 15.000 escomeses, 7.000 pous de registre i més de 7.000 embornals de la xarxa de sanejament.

La planificació dels treballs de manteniment "sempre tenen en compte la prioritat en les intervencions en aquelles canonades tant de la xarxa d’abastament com de sanejament que presenten un major deteriorament o desgast", s'ha indicat. Totes aquestes obres estan en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU i el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que incorpora “la priorització de l’aigua com a element de gestió urbana”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: