1 de 10
OCUPACIÓ

Oberta la preinscripció de formació professional per a l’ocupació al Mas Carandell

Hi ha 150 places disponibles, en cursos adreçats prioritàriament a aturats

Una imatge d'arxiu del Mas Carandell, de Reus | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 17 de gener de 2022 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Mas Carandell obre preinscripció a l’oferta de 150 places de formació professional per a l’ocupació d’enguany, adreçada prioritàriament a persones en atur. S’ofereixen un total de vuit certificats de professionalitat (CP) de diferents nivells (1, 2 o 3) i sectors professionals així com un una especialitat d’Idiomes, en el marc de la recent aprovada convocatòria FOAP que té per finalitat la inserció laboral.

Per al regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, aquesta oferta ocupacional és un excel·lent oportunitat per qualificar-se i obtenir una acreditació amb validesa oficial, així com per poder realitzar pràctiques en empreses reals que completen l’itinerari formatiu cursat i permeten adquirir experiència laboral i un contacte amb el teixit empresarial que pot afavorir la seva ocupació.

L’oferta de cursos es concreta en cursos com el d'Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (CP1), de 370 hores; el d'Activitats auxiliars en agricultura (CP1), de 410 hores; el d'Activitats funeràries i manteniment de cementiris (CP1), de 250 hores; el d'Operacions auxiliars a la indústria alimentària (CP1), de 300 hores; el de SEFED: Activitats de gestió administrativa (CP2), de 920 hores; el d'Atenció sociosanitària a dependents en institucions socials (CP2), de 490 hores; el de Mediació comunitària (CP3), de 460 hores; el Gestió i control de l’aprovisionament (CP3), de 450 hores; i el de Comunicació en llengua estrangera (Anglès nivell 2), de 220 hores.

Totes les accions compten amb 15 places, excepte el programa SEFED, que en disposa de 30, per impartir el certificat a través de la metodologia de simulació d’empreses. Aquest serà el primer curs a començar, el 24 de gener, juntament amb el d’Atenció sociosanitària a dependents en institucions socials. La resta ho faran escalonadament fins el 19 d’abril, en que s’iniciarà el curs d’Anglès.

Els cursos són subvencionats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SPOC) i el Fons Social Europeu, i finançats amb càrrec als fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal, per tant no suposen cap cost econòmic per les persones que els realitzin. Per més informació o fer la preinscripció és pot consultar el web mascarandell.cat, o bé dirigir-se al Mas Carandell.

Un certificat de professionalitat és una acreditació oficial de competències que garanteix disposar de coneixements, habilitats i aptituds per desenvolupar una activitat laboral d'acord amb les exigències del mercat laboral. Els requisits d’accés als cursos depenen del nivell de l’acreditació, 1, 2 o 3. Els de nivell 1 no n’exigeixen cap requisit acadèmic ni professional, els de nivell 2 demanen tenir un Graduat en ESO o equivalent, i els de nivell 3 un Batxillerat o equivalent.

Si no es pot acreditar el requisit, es pot accedir a les accions superant una prova de competències clau.
 

Cartell dels nous cursos subvencionats Foto: Cedida 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: