1 de 10
POLÍTICA

El govern ha executat el 50% del PAM en dos anys i mig de mandat

"És un bon nivell de compliment; i n'estem satisfets", apunta la vicealcadessa Noemí Llauradó

Llauradó, aquest dilluns, a la roda de premsa d'anàlisi del compliment del PAM | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 17 de gener de 2022 a les 11:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha fet balanç aquest dilluns, 17 de gener del grau d'execució del Pla d'Acció Municipal (PAM9 Reus 2019-2023, "en un exercici de rendiment de comptes davant la ciutadania", segons ha dit. A dos anys i mig de l'inici del mandat, el govern ha executat el 50% del PAM. “Després de dos anys i mig de mandat, i una pandèmia que va esclatar de ple quan encara no feia ni un any que havia començat el mandat, un 50% del PAM executat, creiem que és un bon nivell d’execució”, ha afirmat. "Una execució del 50% del PAM a dia d'avui, és un bon nivell de compliment; i n'estem satisfets”, ha subratllat.

Els quatre eixos sobre els quals s'articula el PAM presenten diversos nivells de compliment. En l'eix Progrés Social és del 60%; en l'eix Espai Urbà, del 45%; en l'eix Desenvolupament Econòmic, també del 45%; i en l'eix Gestió, Organització i Planificació, del 50%.
 

Gràfic del nivell de compliment del PAM, per eixos Foto: Reus.cat


L'Ajuntament, segons ha apuntat Llauradó, ha engegat l'actualització de l'eina web de seguiment del PAM, "que s'ha millorat per oferir millor informació a la ciutadania". Fins ara, la informació estava classificada en tres categories: Accions iniciades, les no iniciades, i les ja acabades. El nou web, ha detallat, incorpora el percentatge d’execució concret per a cadascuna de les accions, "i això permet saber el percentatge global d'execució del pla", el 50% del total previst, amb més de mig miler d'objectius. Seguint l'esquema del balanç vigent fins ara, el 87% de les accions incloses en el PAM "estan iniciades o finalitzades".

El 73% de les accions estan iniciades (410); el 13% de les accions encara no estan iniciades (73); i el 14% de les accions ja estan acabades (76). Per eixos, en l'eix Progrés Social, les accions iniciades són el 78% (170); les accions no iniciades, el 6% (15); i les accions acabades, el 16% (34). En l'eix Espai Urbà, les accions iniciades són el 70% (91); les accions no iniciades, el 16% (21); i les accions acabades, el 14% (18). Quant a l'eix Desenvolupament Econòmic, les accions iniciades són el 77% (70); les accions no iniciadese, el 14% (13); i les accions acabades, el 9% (8); finalment, pel que fa a l'eix Gestió, Organització i Planificació, les accions iniciades són el 66% (79); les accions no iniciades, el 20% (24); i les accions acabades, el 13% (16).

Alguns exemples d'accions ja finalitzades, citades per Llauradó, han estat "estudiar i avaluar amb visió de gènere les intervencions urbanes, aconseguir el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància, o elaborar i executar el Pla Estratègic de Participació Ciutadana". Se'n poden consultar més, aquí
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: