POLÍTICA

Cs Reus portarà al ple una moció en suport a l'oci nocturn

Promou que el sector pugui modificar la llicència "per equiparar-la a les dels bars i restaurants, ja que d'aquesta manera podrien exercir una activitat alternativa, en el format i horaris permesos"

per M.B., Reus, Catalunya | 17 de gener de 2022 a les 10:14 |
Imatge d'arxiu d'una discoteca | ACN
Cs Reus ha proposat a l'Ajuntament que impulsi mesures per ajudar el sector de l'oci nocturn. La portaveu, Débora García, ha explicat que "les pèrdues econòmiques són milionàries i la Generalitat els ha donat unes ajudes mínimes, cosa que ha portat el sector de l'oci a la ruïna".

Davant d'aquesta situació, Cs portarà al plenari d'aquesta setmana una moció que proposa "mesures concretes". Entre aquestes, que "les discoteques i altres locals puguin modificar la seva llicència per equiparar-la a les dels bars i restaurants, ja que d'aquesta manera podrien exercir una activitat alternativa, en el format i horaris permesos, i mentre continuïn les restriccions que els impedeixen obrir", segons recull la moció.

El text també aposta perquè "l'Ajuntament intensifiqui el diàleg amb aquestes empreses per millorar l'arribada d'ajuts" i que "el consistori reclami al Parlament i al govern de la Generalitat la presentació, amb la màxima brevetat, d'un pla d'ajudes dignes per a l'oci nocturn per tal de garantir la viabilitat d'aquestes empreses".

D'altra banda, Cs ha demanat a l'Ajuntament que "apliqui bonificacions fiscals a les famílies i empreses que fomentin l'ús d'energies renovables i de la mobilitat elèctrica, tal i com permet la llei". El prec registrat per la formació taronja aposta per incloure bonificacions de fins al 50% de l'IBI o l'IAE o de fins al 90% de l'Impost de Construccions i Obres per aquells que hagin instal·lat un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al seu immoble o empresa.

Segons García, "es tracta d'opcions que contempla la normativa recent aprovada pel govern central per fomentar la mobilitat elèctrica, l'autoconsum i el desplegament d'energies renovables". "Si aquest ajuntament, tal i com diu, està compromès amb la protecció del medi ambient, ha d'impulsar mesures en aquest sentit i això passa per incorporar a les ordenances fiscals les noves bonificacions permeses".

Per últim, Cs ha presentat una moció que demana a la Generalitat que "impulsi una línia de subvencions per entitats locals i comarcals del Tercer Sector que treballen amb persones diagnosticades amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA)". "Fa gairebé cinc anys que el Parlament va aprovar una moció de Cs que contemplava destinar més recursos per atendre aquestes persones i també per a la Taula del Tercer Sector, però no s'ha avançat i la situació, a causa de la pandèmia, és encara pitjor", ha lamentat García.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: