POLÍTICA

Granados destaca que Salou aconsegueixi finançament supramunicipal per quasi 35 milions

L'alcalde exposa, al ple, alguns dels projectes de futur de la localitat, tot subratllant els projectes que tindran fons europeus

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 14 de gener de 2022 a les 18:33 |
Una imatge del ple de Salou de gener | Cedida
L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha fet una valoració "positiva" de l'exercici 2021, en el decurs del plenari municipal extraordinari, celebrat de forma telemàtica. Ha començat el seu discurs tot afirmant que, "malgrat la crisi actual per la pandèmia, hem pogut reconcentrar el nostre treball i recuperar la gestió per desenvolupar les prioritats dels plans i programes estratègics aprovats”, els quals, ha assenyalat, “són una clara aposta per a la consolidació i el desenvolupament d’un municipi sostenible, intel·ligent, i desestacionalitzat; amb potencial per generar riquesa econòmica, qualitat de vida, cohesió social i estabilitat laboral, durant tot l’any”.

Respecte a l'exercici 2021, ha fet referència als "múltiples plans" estratègics que ja s'estan gestionant per “evolucionar cap a una nova realitat”, “on la innovació i la transformació digital ens facilitaran la construcció d’un municipi amb criteris i objectius de sostenibilitat ambiental, social i econòmica”. En aquest sentit, ha fet esment del projecte Smart Salou, amb una subvenció de 3 milions d'euros, per a la digitalització; i de l'aposta per assolir la certificació Salou Destinació Turística Intel·ligent (DTI), en col·laboració amb SEGITTUR.

També ha fet referència a l'inici dels treballs de revisió del POUM, amb un procés participatiu; a la implantació de sistemes i xarxes urbanes d'eficiència energètica i energia renovable; i a la nova estació de tren Salou-PortAventura, que “podria ser una realitat a finals de 2023”, atesa la recent adjudicació del projecte, per part d'Adif, amb un pressupost de 12,4 milions d'euros.

Ha parlat, també, del pressupost d'aquest 2022, descrivint el seu enfocament: "reforçar les polítiques socials, de transformació urbana i de reactivació de l'economia". Les intervencions més destacades en renovació d'espais es concentraran en “un projecte global que divideix el municipi en set zones d'actuació”, i “en un projecte de remodelació d'11 places del municipi”.

Pel que fa a dotació de nous equipaments i infraestructures, ha posat de relleu el centre polivalent destinat a les diferents activitats organitzades pel col·lectiu de la dona (Casal de la Dona); els nous camps de futbol; el cobriment de la pista de l'Escola Santa Maria del Mar; i l'ampliació de l'Skate Park. D'altra banda, ha recordat l'inici, en una setmana, de les obres de canalització i desviament del barranc de Barenys, que compta amb un finançament de 14 milions d'euros.

Pel que fa al finançament amb Fons Europeus Next Generation, ha anunciat el projecte de renovació de l'avinguda de Carles Buïgas, amb 3 milions d'euros; el Pla de Sostenibilitat Turística, amb 6 milions d'euros; el projecte de remodelació de parcs i places, amb un import d'1.100.000 euros; la implantació de carrils bici urbans, amb 700.000 euros; el projecte Salou Smart, amb 250.000 euros; la generació de nous continguts digitals, amb 100.000 euros; el projecte de gestió de la mobilitat al municipi, amb 250.000 euros; i, per últim, el projecte d'aparcaments dissuasius, intel·ligents i sostenibles, amb una dotació de 600.000 euros.

També us pot interessar:

En total, en el darrer any i mig, l'alcalde ha assenyalat que “s'han aconseguit quasi 35 milions d'euros en finançament a càrrec d'administracions supramunicipals (autonòmica, central i europea). 
Arxivat a:
Territori, El Camp
Participació