1 de 10
POLÍTICA

Cs Reus denuncia la «manca de transparència» del web de l'Ajuntament

La líder de Cs Reus, Débora García | Cs Reus
per A.C., Reus, Catalunya | 14 de gener de 2022 a les 16:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ciutadans Reus ha denunciat la "manca de transparència" del web de l'Ajuntament. La portaveu municipal, Débora García, ha explicat aquest divendres que "tot i que les ordenances fiscals d'aquest 2022 es van aprovar definitivament al desembre, encara no estan publicades a l'espai corresponent del web municipal".

"Això va contra el principi d'informació pública, perquè els reusencs no saben quins són els impostos i taxes vàlids", ha assegurat García, qui ha recordat que "els ajuntaments tenen l'obligació de publicar a les seves pàgines web les ordenances, en un exercici de transparència i de garantir l'accés a la informació".

A més, la portaveu de Cs ha criticat que "la versió de les ordenances fiscals que l'Ajuntament ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) no és la mateixa que es va aprovar al plenari municipal". Segons García, "el que han fet és ometre la part on s'inclouen els imports que no estan justificats per l'arrodoniment a l'alça de les ordenances que són incorrectes i perjudiquen les butxaques dels reusencs, tal i com des de Cs ja vam denunciar".

"Les conseqüències són que ara tenim que el ple va aprovar una cosa i se n'ha publicat una altra, i aquesta situació crea una gran inseguretat jurídica perquè la part no publicada de les ordenances fiscals no es pot exigir als contribuents i s'haurien d'aplicar els preus i taxes del 2021 i no del 2022", ha dit.

Davant d'aquesta situació, Cs ha demanat a l'Ajuntament que "pengi les ordenances al web municipal com a exercici de transparència" i que "informi de quin és el motiu de no publicar el text complet de les ordenances al BOPT, si el publicaran i què pensen fer mentre no es corregeix aquest error".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: