1 de 10
NUTRICIÓ

Un estudi confirma que consumir oli d'oliva redueix la mortalitat

Els investigadors van seguir 90.000 persones i els que prenien el producte tenien menys malalties cardíaques i degeneratives

El consum d'oli d'oliva desplaça el d'altres greixos vegetals com la mantega, segons la investigació. | EP
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 13 de gener de 2022 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un estudi fet als Estats Units, que ha seguit 90.000 persones durant 28 anys ha confirmat els beneficis de l'oli d'oliva per a la salut, segons les conclusions publicades al Journal of the American College of Cardiology. Els participants en la investigació que consumien més aquest producte tenien menys prevalença de malalties cardíaques, degeneratives i oncològiques i menys mortalitat. 

En concret, l'equip investigador va comparar els que declaraven que "mai" o "gairebé mai" consumien oli d'oliva, amb els que en consumien en més quantitat, i va trobar que aquest segon grup tenia un 19% menys risc de mortalitat cardiovascular, un 17% menys de mortalitat per càncer, un 29% menys de mortalitat neurodegenerativa i un 18% menys de mortalitat respiratòria.

Incrementar el consum d'oli d'oliva, segons la investigació, està associat a una reducció del consum de mantega i altres greixos menys saludables. A més, hi ha una correlació entre el consum d'aquest producte i un consum més elevat de fruita i verdura, a més d'un estil de vida amb més activitat física.

Els autors de l'estudi matisen que la mostra era població blanca no hispana de professionals de la salut, de manera que podria haver-hi un biaix, ja que aquest grup pot ser "més propens a dur un estil de vida saludable". A més, consideren que el consum més gran d'oli d'oliva podria ser un marcador de més nivell socioeconòmic. Així i tot, asseguren que després d'ajustar aquests factors, els resultats eren els mateixos.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: