1 de 10
PATRIMONI

L'Ajuntament de Cambrils adquireix el fons museístic de la Cooperativa Agrícola

Són gairebé 800 objectes de caràcter etnològic

El consistori ha adquirit el fons museístic de la Cooperativa | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 13 de gener de 2022 a les 10:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Cambrils ha adquirit tot el conjunt d'objectes museístics recollits per la Cooperativa Agrícola de Cambrils, tal i com es va donar a conèixer al darrer ple de l'any passat. Es tracta de prop de 800 objectes, sobretot de caràcter etnològic, però també d'art, ciència i tècnica.

Aquesta compra és l'últim serrell dels acords que van permetre l'adquisició de l'antic celler cooperatiu construït per Bernardí Martorell, a partir d'ara denominat Celler de Cambrils. Justament en aquest espai patrimonial declarat Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), que va tancar les portes l'estiu del 2018, s'hi conserven encara bona part dels objectes ara de propietat municipal i que ja formaven part del llibre de registre del Museu d'Història de Cambrils en condició de dipòsit de la Cooperativa, fruit del conveni que va permetre obrir el Museu Agrícola de Cambrils al 1998 i mantenir-lo obert durant 20 anys.

Tot el procés es va iniciar al maig de 2020 amb la contractació per part de l'Ajuntament de Cambrils de Mònica Piera Miquel, doctora en Història de l'art per la Universitat de Barcelona i diplomada en Works of Art per Sotheby's a Londres.

En les primeres setmanes de la represa, l'especialista va venir a Cambrils amb un equip de tres persones per fer la taxació dels 305 lots que contenien els prop de 800 objectes que van ser valorats per llistats i se'ls va adjudicar un número d'identificació. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: