POLÍTICA

El ple de Mont-roig aprova un reglament de menjador social per a la gent gran

Una imatge del ple | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 13 de gener de 2022 a les 08:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest dimecres al migdia, a través de la sessió plenària ordinària del mes de gener, un Reglament de Menjador Social per a la gent gran del municipi. L’objectiu d’aquest document és regular la prestació d’aquest servei, considerat un servei social bàsic i que des de fa temps es gestiona des dels departaments d’Acció Social i de Gent Gran de l’Ajuntament.

La prestació del servei va dirigida a les persones majors de 70 anys, per tractar- se del col·lectiu més desfavorit de gent gran. Cal destacar que les pensions d’aquest col·lectiu al municipi són inferiors a la mitjana comarcal i de Catalunya. Tot i això les persones menors d’aquesta edat que es trobin immerses en una situació de necessitat també podran accedir-hi.

En aquest sentit, l’Ajuntament establirà un preu públic per al servei i diverses bonificacions que s’atorgaran segons informes de Serveis Socials. Aquest servei es realitzarà en dues modalitats: presencial, on la gent gran podrà accedir al centre habilitat per menjar en comunitat i promoure la seva socialització, i a domicili, per aquells casos en què no sigui possible el desplaçament. El servei es realitzarà entre setmana, els dies laborables, però també s’oferirà els caps de setmana o festius si hi ha un informe tècnic que justifiqui la necessitat.

Durant el plenari, la regidora d’Acció Social, Francis Ortiz ha explicat també que s’està treballant en un procés de licitació per trobar una nova empresa que gestioni de forma global aquest servei.

Per altra banda, tots els grups municipals de l’Ajuntament han presentat de forma conjunta una moció sobre la decisió de construir nous magatzems per al combustible gastat de les centrals nuclears. En concret tots els grups han donat suport a una moció que “rebutja la decisió presa pel govern espanyol i ENRESA, a esquena del nostre municipi, de construir nous magatzems de residus d’alta activitat a les centrals nuclears”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: