EQUIPAMENTS

Cambrils construirà el nou parc de l’Esquirol, a Vilafortuny

Comptarà amb un espai esportiu, una àrea amb pèrgoles i jocs infantils

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 12 de gener de 2022 a les 13:46 |
Una imatge virtual del futur parc | Cedida
L'Ajuntament de Cambrils ha aprovat el projecte que transformarà la zona verda de l'Esquirol del barri de Vilafortuny "en un gran oasi d'ombres" integrat al passeig marítim de llevant mitjançant dos passos elevats. El nou parc estarà equipat amb elements com una guingueta amb terrassa, un espai esportiu amb porteries i cistelles o una àrea de jocs infantils "inclusius".

Més de 9.000 m2



L'objectiu de la nova construcció "és que tant la ciutadania com les persones visitants gaudeixin més d'aquest espai privilegiat a primera línia de mar, que actualment està poc utilitzat per la dificultat d'accés des del passeig marítim i per la manca d'equipament del parc", segons el consistori. El regidor d'Obra Pública, Enric Daza, ha explicat que la nova zona verda "es convertirà en un pol d'atracció i alhora pacificarà la circulació per l'entrada principal de llevant del municipi. Amb el nou parc de l'Esquirol a llevant i el parc del Pescador a ponent, tindrem dues referències per recentralitzar de forma sostenible l'oferta turística i comercial entre el Port, l'avinguda de la Diputació i el barri de Vilafortuny".

La superfície, de més de 9.000 m2, es dividirà longitudinalment en tres franges allargades i parcialment solapades amb diversos circuits de passeig recoberts de sauló. La franja posterior, separada dels edificis per una tanca de xiprers, està pensada per la pràctica esportiva. Estarà equipada amb un parell de porteries doblades sobre una peça de gespa amb mides de pista, dues cistelles d'esquena sobre una pastilla de formigó polit, una bateria d'aparells de fitnes a l'aire lliure, i un nou skate park.

Arbres, bancs, fanals, i una font



Per altra banda, a la franja central s'hi situaran dues grans pèrgoles i entremig una plataforma elevada que servirà d'escenari per la celebració d'actes culturals. Finalment, la franja meridional conté la zona més arbrada, la guingueta amb terrassa i l'àrea de jocs infantils amb un tobogan de planxa d'acer inoxidable adaptat a una duna, gronxadors, molles, un carrusel inclusiu, una balança i una barra d'equilibri.

El nou parc aprofitarà "el màxim" nombre d'arbres existents (acàcies) i també es plantaran nous exemplars d'espècies autòctones o adaptades resistents a la primera línia de mar. A més, també s'hi instal·laran nous bancs cada menys de 50 metres, papereres i fanals distribuïts per tot l'espai, i una font d'aigua potable.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: