1 de 10
AGRICULTURA

Fins divendres es pot optar a un hort urbà

N'hi ha 23, i la convocatòria és pública

La convocatòria és oberta fins al divendres | Cedida
per M.A., Reus, Catalunya | 12 de gener de 2022 a les 13:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fins al divendres 14 de gener hi ha temps per optar a un hort urbà a Reus. L'Ajuntament ha obert la convocatòria per adjudicar les llicències per a l'ús dels 23 horts urbans de titularitat municipal ubicats al raval de Sol i Vista, i els 10 al carrer de Magda Folch i Solà, al barri Gaudí.

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, ha afirmat que “amb aquesta convocatòria posem a disposició de la ciutadania el conjunt d’horts urbans municipals de que disposa la ciutat. L’activitat vinculada amb els horts urbans pren especial relleu en el context actual perquè fomenta pràctiques saludables molt rellevants i necessàries per millorar la salut: activitat física, millora d’hàbits alimentaris amb el consum d’aliments frescos; així com beneficis directes en el seu benestar emocional".

La convocatòria es va publicar al BOPT del 21 de desembre passat. Els criteris de selecció tenen en compte la proximitat dels sol·licitants als horts (amb més puntuació per als veïns del barri), els ingressos (amb més puntuació per als sol·licitants de menys ingressos); i l'edat, ja que els majors de 60 anys tindran més punts a l'hora de resoldre la convocatòria. D'acord als reglament que regula l'ús dels horts, aquests espais es destinaran exclusivament al conreu agrícola amb destinació a l’autoconsum. Excepcionalment es podran cedir productes de l’hort a entitats sense ànim de lucre per fi nalitats socials o benèfiques.

Les llicències d’ús privatiu de cadascun dels horts s’atorgaran per un període de tres anys, prorrogable per dues anualitats més. Els tràmits es poden fer aquí (barri Gaudí) o aquí (Sol i Vista).
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: