1 de 10
PROMOCIÓ DE CIUTAT

Caelles, «satisfeta» pels resultats de la campanya de Nadal

Destaca l'augment del 10% d'usuaris de la pista de gel i les atraccions de la plaça de la Llibertat

Veïns al carrer de Llovera de Reus, tot seguint un espectale itinerant | Reusdigital.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 12 de gener de 2022 a les 10:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La campanya de Nadal d'enguany es va tancar el passat diumenge, 9 de gener, després de sis setmanes. A l'hora de fer-ne balanç, fonts municipals han exposat aquest dimecres que "un cop més, l’objectiu principal ha estat consolidar el posicionament de Reus com a centre comercial i cultural de referència" al territori. La regidora del ram, Montserrat Caelles, ha assegurat estar “satisfeta amb els resultats de Reus, Nadal amb geni", nom amb el qual s'ha batejat la iniciativa.

Tot i la pandèmia, s'ha fet constar des del consistori, algunes dades s'han "mantingut" respecte anys anteriors, i fins i tot altres "han millorat". És el cas de la utilització de la pista de gel i de les atraccions firaires, que han crescut fins un 10% en comparació amb les dades del 2019. "Els indicadors analitzats des de l’agència Reus Promoció refrenden la bona acollida per part de la ciutadania i dels visitants, demostrant la utilitat de la campanya de nadal com a eina de dinamització comercial i de promoció de ciutat", s'ha subratllat des de l'Ajuntament en un comunicat.

Usuaris de la pista, les atraccions i trànsit als carrersPer valorar la campanya, s'ha exposat, s'han analitzat diversos aspectes, com ara l'afluència als aparcaments municipals. En aquest sentit, i durant la campanya de Nadal, un total de 214.040 usuaris hi van estacionar, xifra que suposa un índex de rotació diari de 4.756 usuaris. A dia d’avui encara no s’ha recuperat la demanda anterior (263.364 vehicles any 2019) a l’esclat de la pandèmia, i els aparcaments han assolit el complet "només en dies i moments puntuals".

Les dades del trànsit de vianants han estat extretes de l'exportació de la informació del servei Reus Wifi, que indica el nombre de persones que circulen davant dels 18 punts distribuïts per la ciutat. Un total de 774.371 persones van passejar per Reus entre el 29 de novembre i el 6 de gener. El dia amb més afluència de vianants a la ciutat va ser el 29 de novembre, amb més de 35.000 visitants. 

15.182 persones van patinar a la pista de gel instal·lada a la plaça de la Llibertat entre el 26 de novembre i el 9 de gener. La xifra inclou 1.842 infants i joves de 32 escoles i centres educatius de Reus que n'han pogut gaudir de franc, gràcies a l’acord de Promoció de Ciutat amb l’empresa gestora de la pista. El Gremi de Firaires, al seu torn, calcula que més de 46.000 nens han pujat en alguna de les atraccions instal·lades a la zona lúdica de la plaça de la Llibertat, un 10% més que l’edició del 2019.

Els usuaris del servei de ludoteca del Gaudí Centre s'equiparen als de l’any 2019. D'aquesta manera, segons s'ha apuntat, un total de 331 nens van realitzar els tallers organitzats, "una xifra de participants similar l’any 2019". Per procedències, el 92% dels assistents eren de Reus, tot i que també va haver-hi alguns de procedents de les comarques veïnes. A banda, un total de 1.493 persones han visitat el Gaudí Centre. Per procedències, el públic català continua sent el majoritari en aquesta època, amb un 69%.

"Bona acceptació" del nou raval de Santa Anna per a vianantsQuant a altres equipaments, el pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata ha rebut durant aquestes dies 755 visitants. La Casa del Vermut i del Vi de l’Estació Enològica ha comptat amb 246 persones; la visita guiada Ruta del Modernisme. Reus 1900, amb 79. 

El raval de Santa Anna ha estat d’ús exclusiu per a vianants durant tota la campanya de Nadal. L’Ajuntament va paralitzar les obres de remodelació iniciades abans de les festes i va tancar el carrer al trànsit de vehicles "amb el doble objectiu d’avançar cap a una ciutat més sostenible, i promoure la dinamització comercial, prioritzant la mobilitat a peu". La mesura ha tingut "una bona acceptació" per part dels vianants i compradors, s'ha conclòs des del consistori reusenc. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: