llengua

«Wordle», el nou joc d'èxit sobre el català

El seu funcionament és molt senzill: consisteix a trobar una paraula a partir dels encerts i els errors comesos en les seves lletres

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 16 de gener de 2022 a les 16:30 |
Més de 300.000 persones juguen al «Wordle» | Pexels
Una figura geomètrica de set hexàgons: un al mig i sis al seu voltant. En cada un d'ells, una lletra. A partir d'aquestes simples regles, cal crear el màxim paraules possibles. És la base del Paraulògic, un dels jocs de moda sobre el català. Doncs bé, li ha sortit competència: el "Wordle", un joc que consisteix a trobar una paraula a partir dels encerts i errors comesos. 

De fet, el Wordle va sorgir abans que el Paraulògic. El va crear a casa seva l'enginyer de programari Josh Wardle durant la pandèmia perquè la seva parella, que és aficionada a aquests tipus de jocs, s’entretingués. Uns mesos més tard, va decidir compartir la seva creació i a dia d’avui ja hi juguen més de 300.000 persones.

Com funciona?


Actualment, el Wordle ja compta amb versions en diversos idiomes, entre els quals hi ha el català. El funcionament és simple: consisteix a endevinar cada dia una paraula utilitzant, només, cinc lletres aleatòries.

Els colors indiquen si les lletres són a la posició correcta o no. En total, hi ha sis intents per endevinar la paraula. L’aplicació marca en verd les lletres que són a la posició correcta, en groc les que la paraula conté, però no són al lloc indicat, i en gris les que no apareixen a la paraula.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: