1 de 10
infraestructures

Govern i PSC celebren els avenços en la construcció de l'estació de Bellissens

Un esbós de la futura estació de Bellissens | Aj. de Reus
per M.B., Reus, Catalunya | 11 de gener de 2022 a les 15:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus ha valorat "molt positivament" l’anunci que ha fet Adif aquest dimarts sobre l’adjudicació del contracte de serveis i assistència tècnica per a la redacció dels projectes bàsic i de construcció de la nova estació de Bellissens. L’alcalde, Carles Pellicer, ha celebrat que "els tràmits avancin a bon ritme" i ha fet valer "la implicació i bona sintonia" que hi ha amb Adif i "tothom que hi està implicat": “L’estació de Bellissens és un projecte de ciutat, un projecte estratègic, fruit del consens, de la col·laboració entre administracions i de la planificació. Serà un servei de referència que ha de donar cobertura a la zona sud de la ciutat, l’Hospital, la URV, el polígon Tecnoparc, dotant-la d’una nova centralitat que propiciarà nous desenvolupaments”, ha dit.

La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha remarcat la "importància" de l'anunci d'aquest dimarts: “El treball en equip dona resultats, i aquesta feina i la bona sintonia ha fet que avui puguem parlar de l’adjudicació d’un projecte cabdal per la nostra ciutat. L’estació de Bellissens donarà resposta a la demanda existent i serà una peça clau d’aquest nou Reus que estem dibuixant”.

Fonts municipals han volgut recordar, al seu torn, que el projecte de l’estació de Bellissens es treballa conjuntament en el marc de la Comissió d’Infraestructures formada pel govern de Reus i el PSC. El portaveu, Andreu Martín, ha apuntat que tot plegat "es va iniciar en època de govern socialista a Reus i, ara, amb el govern de Pedro Sánchez, s’ha desencallat després d’una dècada, també gràcies a la feina de la diputada Sandra Guaita”.

Aquesta ha destacat que “un cop redactat el projecte, esperem que les obres de construcció comencin directament”, i afegeix que “és una estructura necessària pel nostre territori que donarà vida a la zona sud de la nostra ciutat i a la universitat”. 

El ple municipal va aprovar, l'estiu de l'any passat, el conveni de col·laboració amb Adif que defineix el calendari i el finançament per a la redacció dels projectes i per a la construcció de l’estació de Bellissens i del pas de ciutat sota les viees del tren. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: