1 de 10
CIVISME

Cent cinquanta excrements de gos diaris per recollir

Pellicer i Vázquez anuncien "més contundència" contra els amos "incívics" d'animals

A Reus hi ha, aproximadament, uns 12.000 gossos, segons les dades del consistori | Pixabay
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 11 de gener de 2022 a les 10:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
"Tenir gos està molt bé, però s'ha de ser responsable". D'aquesta manera, el batlle, Carles Pellicer, ha anunciat aquest matí de dimarts que "serem més contunudents" contra els amos de gossos que no en recullen els excrements a la via pública. "La gran majoria compleix la normativa de civisme, però n'hi ha que no, i la ciutat és de tots", ha dit per part seva la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez. Segons els seus càlculs, els treballadors de la neteja viària han de recollir unes 150 dejeccions al dia, uns 30 quilos en total. A la capital del Baix Camp hi ha uns 12.000 gossos, que generen uns 4.000 litres diaris d'orina i 2,5 tones d'excrements. 

L'ordenança preveu sancions"La ciutadania es queixa, i amb raó", ha apuntat Pellicer sobre l'incivisme d'alguns dels propietaris de gos que no recullen les tifes. En aquesta línia, i durant la roda de premsa feta aquest matí per anunciar "més vigilància" per part dels agents de la Guàrdia Urbana, s'han mostrat fotografies d'excrements a la via pública. L'alcalde ha recordat que l'ordenança de civisme en vigor contempla sancions econòmiques de fins a 800 euros si els propietaris d'aquests animals de neteja no recullen les dejeccions d'aquests. 

Al seu torn, Vázquez ha dit que hi ha i hi haurà agents de paisà controlant el compliment de l'ordenança de civisme, i ha demanat que els excrements també es recullin a les seves diverses àrees específiques per a gossos que hi ha arreu del terme. Pel que fa a les xifres, ha assenyalat que durant el 2021 es van aixecar, per part de la Guàrdia Urbana, 313 actes relatives a diversos incompliments relacionats amb la matèria. D'aquestes, però, 104 van ser en concret per no recollir les tifes (el 2020 en van ser 99). 
 

Pellicer i la regidora Vázquez, aquest dimarts, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus Foto: Reus.cat


Altres de les actes aixecades van 31 (per miccions) i 178 per "altres infraccions, com no portar morrió, no formar part del cens animal o no portar al gos lligat", segons ha detallat la regidora. En comparació amb l’any 2020, les actes per miccions han passat de quatre (l’any 2020) a les ja esmentades 31 de 2021. L’obligació de remullar els orins dels animals va entrar en vigor amb la modificació de l’ordenança de civisme, el juliol de 2020. De les actes aixecades durant el 2021 s’han aplicat 31 sancions. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: