POLICIAL

Vicenç Lleonart substitueix Josep Maria Estela al capdavant dels Mossos al Camp

Joan Carles de la Monja liderarà el cos policial a les Terres de l'Ebre

per Nació Tarragona, Tarragona | 10 de gener de 2022 a les 15:56 |
Vicenç Lleonart, a la dreta de la imatge, pronunciant un discurs el passat mes d'octubre. | Anna Ferràs/ACN
Després del nomenament de comissari Josep Maria Estela com a cap del cos i de la presentació inicial de la nova Prefectura, aquest dilluns s’han fet efectius diferents canvis en l’estructura de comandament de la Policia de la Generalitat. En aquest sentit, s'ha fet públic que serà l'intendent Vicenç Lleonart qui liderarà la regió policial del Camp de Tarragona a partir d'ara, mentre que a les Terres de l'Ebre serà Joan Carles de la Monja.

A nivell global, la cúpula amb major presència de dones de la història, acostant-se a l’objectiu de la legislatura de com a mínim la meitat de dones als comandaments. Aquesta reestructuració implica canvis que afecten 31 comandaments, 14 provinents del territori i 17 que estaven destinats als serveis centrals. Dels 31 comandaments, 7 són comissaris, 19 són intendents i intendentes i 5 són inspectors i inspectores.


 
El relleu és també generacional: la mitjana d’edat canvia de 56 a 50 anys a la prefectura i de 55 a 49 anys a la direcció estratègica, mentre que la mitjana d’edat entre el grup de comissaris és de 57 anys.

El comissari en cap ha agraït a cadascun dels comandaments la feina feta en les funcions desenvolupades fins avui i els ha encoratjat a continuar treballant al servei de la ciutadania amb el mateix compromís i implicació en les noves responsabilitats que assumeixen.

Amb la nova organització definida, la Prefectura afrontarà els reptes de seguretat en una societat canviant que requereix el reforç del model de proximitat propi del cos de Mossos d’Esquadra, la protecció de les persones vulnerables, la lluita contra les violències masclistes, la lluita contra la corrupció, l’impuls de la innovació en diferents àmbits i la necessitat de feminitzar el cos.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: