1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Ajuts a la cultura, per part de la Diputació, per un valor d'1,38 milions

La convocatòria s'ha centrat específicament en l'impuls a la producció

Imatge d'arxiu d'una producció audiovisual | ND
per A.C., Reus, Catalunya | 10 de gener de 2022 a les 11:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Producció de documentals, pel·lícules, obres de teatre o exposicions; enregistrament de discos; edició de llibres o creació d'aplicacions digitals culturals. Són només alguns exemples de noves produccions vinculades a l'àmbit cultural que obtenen el suport de la Diputació de Tarragona. La institució supramunicipal acaba d'aprovar la concessió d'ajuts per import de 1.384.007,86 euros que beneficien gairebé un centenar de projectes d'interès culturals impulsats per microempreses o professionals autònoms del sector cultural del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

D'aquesta manera, la Diputació consolida uns ajuts que es van començar a convocar l'any 2020 en el marc del Pla de Xoc contra la pandèmia de Covid-19. Aleshores, van tenir com a objectiu ajudar els beneficiaris en les pèrdues que van tenir pel cessament temporal de la seva activitat ordinària arran de l'estat l'alarma i la pandèmia, així com reactivar el teixit productiu del sector a través de la realització dels projectes.

La següent convocatòria, que ara s'ha resolt, s'ha centrat específicament en l'impuls a la producció mitjançant ajuts per a la realització de projectes culturals. Altres novetats són l'augment global de la partida destinada a aquests ajuts, que s'ha incrementat de 700.000 euros respecte a l'anterior, i també l'increment de l'import màxim individualitzat de cada subvenció, que anteriorment era de 10.000 euros i que ha passat a ser de 20.000.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat la "importància" d'aquests ajuts en la reactivació del sector cultural, "un dels més tocats per la pandèmia", per tal que esdevingui "un dels motors de la recuperació econòmica". De la seva part, el diputat delegat de l'àrea de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, ha dit que la institució ja treballa en la convocatòria de nous ajuts per a microempreses i professionals pertanyents al sector cultural, que es farà pública al llarg d'aquest any 2022.
Participació