SEGURETAT CIUTADANA

Nova campanya de control de ciclistes i VMP a Reus

Per part de la Guàrdia Urbana, fins al diumenge

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de gener de 2022 a les 09:45 |
Imatge d'un patinet | Let's Kick
La Guàrdia Urbana de Reus realitzarà, fins al diumenge 16 de gener, una nova campanya de control de ciclistes i vehicles de mobilitat personal (VMP). Es tracta de la primera campanya preventiva en matèria de seguretat viària de les que s'han planificat pel 2022 i, en aquest cas, serà d’abast territorial català coordinada pel Servei Català de Trànsit.

L’objectiu és el de conscienciar les persones usuàries de l'ús responsable d'aquests vehicles i les conseqüències d'incomplir la normativa que els afecta. S’incidirà tant en ciclistes i persones conductores de VMP com en la resta de conductors que cometen infraccions contra aquestes tipologies de conductors (principalment referides a no respectar la prioritat de pas i la parada i estacionament en zones reservades d’estacionament de bicicletes).

La principal finalitat és reduir els accidents a les voreres i els espais de vianants. Les noves formes de mobilitat han comportat un fort augment de l’ús de la bici i dels VMP. L’augment de les persones usuàries d’aquests vehicles obliga a garantir una convivència adequada amb la resta d'usuaris, especialment amb els vianants. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana vigilarà el comportament en la conducció i el compliment de la normativa, denunciant les infraccions detectades.

Cal tenir present que tant els VMP com les bicicletes tenen la consideració de vehicle i, com a tal, els seus conductors estan obligats a evitar perjudicis, molèsties i perills, a més de mantenir una atenció permanent, una diligència i la deguda precaució quan circulin per les vies. Als VMP els és d’aplicació, igualment, el règim d’infraccions sobre parades i estacionaments.

Entre les infraccions que es controlaran pels agents es troben, entre altres, circular en bici o VMP per voreres i zones de vianants, amb l’excepció dels monopatins, patinets o aparells similars que ho facin a pas de persones; circular en bicicleta portant un menor de 7 anys sense seient homologat o sense casc homologat; no cedir una bici/VMP el pas en intersecció regulada amb senyal de cediu el pas o STOP, obligant a la resta de conduir a fer maniobres brusques amb risc de col·lisió; o circular amb VPM amb un número de persones transportades superior al de les places del vehicle.

També es realitzaran controls d’alcoholèmia aleatoris per verificar que les persones que condueixin bicicletes o VMP ho fan sense superar la taxa de 0.25 mg/l aire espirat i que no han incorporat drogues al seu organisme. Cas de donar positiu en algun dels dos supòsits, es podrà immobilitzar i el vehicle i traslladar-lo al dipòsit municipal. Negar-se a realitzar les proves d’alcohol o drogues també comportarà que es tramiti la corresponent denúncia i la immobilització i dipòsit del vehicle. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: