1 de 10
EXCURSIONISME

La FEEC guanya la licitació per a l’explotació de l’alberg de l’Albiol

Per vuit anys, amb la possibilitat de dues pròrrogues de dos anys cadascuna

Imatge de la signatura del contracte per explotar l'alberg | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 10 de gener de 2022 a les 08:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de l’Albiol ha informat que la concessió administrativa de l’alberg excursionista Josep Golorons per a la seva explotació durant els propers vuit anys, que es poden estendre amb dues pròrrogues de dos anys cadascuna, anirà a càrrec de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). De fet, Andreu Carrasco, alcalde de l’Albiol i Jordi Merino, president de la FEEC, ja han rubricat el contracte mitjançant el qual aquesta entitat tindrà la concessió de l’equipament que, d’aquesta manera, podrà obrir les portes al públic ben aviat.

La FEEC ha estat una de les entitats interessades a gestionar l’alberg Josep Golorons. En aquest sentit, va presentar el projecte que va obtenir la millor puntuació en el concurs de licitació que es va publicar al llarg d’aquest estiu per a la concessió administrativa d’ús privatiu de l’equipament. Situat en l’entorn natural de les Muntanyes de Prades, l’edifici es troba a l’entrada del poble de l’Albiol.

Es tracta d’un equipament format per una planta baixa, on hi ha la zona de bar restaurant, zona de descans i dos lavabos. En la primera planta hi ha les vuit habitacions que poden acollir fins a 48 persones i dos lavabos i dutxes grans comuns. En la planta baixa, connectat amb l’alberg, però amb una entrada independent, hi ha un habitatge per als responsables del refugi, que compta amb un menjador-sala d’estar, dues habitacions (una d’elles doble) i un lavabo complert. L’alberg també té una zona exterior amb una àmplia terrassa i una sala polivalent.

L’objectiu de l’Ajuntament de l’Albiol amb la posada en marxa d’aquest nou alberg "és dotar al municipi d’un equipament que generi activitat, sobretot entre les persones i els col·lectius interessats en el turisme de muntanya", segons s'ha fet constar des del consistori. En definitiva, "una aposta per un turisme respectuós amb la natura i amb l’entorn que, al mateix temps, contribueixi a revitalitzar i a donar a conèixer el conjunt del municipi", s'ha manifestat.

Carrasco s’ha felicitat per aquest acord i ha destacat que "disposar d’un equipament gestionat per la FEEC ha de servir per acostar aquesta contrada al col·lectiu de federats, socis d’entitats excursionistes i amants de la muntanya en general de tot Catalunya. Sense cap mena de dubte, quan vam iniciar aquest projecte, el nostre objectiu era contribuir a generar noves oportunitats econòmiques per al municipi gràcies a un turisme respectuós amb l’entorn natural que atresorem’". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: