POLICIAL

Immobilitzen una càrrega ucraïnesa de refrescos a Tarragona per no tenir l'etiquetatge traduït

La Guàrdia Civil va localitzar els prop de 60.000 envasos a un comerç majorista de la ciutat

La càrrega immobilitada per la Guàrdia Civil a Tarragona. | Guàrdia Civil
per Redacció, Tarragona | 4 de gener de 2022 a les 12:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Efectius de la patrulla fiscal i de fronteres de la Guàrdia Civil del Vendrell i l'Ametlla de Mar, han immobilitzat d'un comerç majorista a la ciutat de Tarragona una partida de 60.244 envasos de refresc preparades per ser distribuïdes a comerços detallistes de Tarragona, per incomplir la normativa fiscal i duanera, així com diversos preceptes sobre la normativa de consum.

Amb motiu dels diferents operatius encaminats al control fiscal i duaner a la demarcació de Tarragona, efectius de la Guàrdia Civil van realitzar diverses inspeccions administratives en comerços majoristes dedicats a la distribució de begudes. Gràcies a això van descobrir en un d'ells que s'estaven comercialitzant refrescos de conegudes marques internacionals, d'origen estranger, sense estar etiquetes en llengua oficial o cooficial de la comunitat, contravenint allò estipulat a la norma general sobre etiquetatge i la defensa dels consumidors.

Els envasos detectats, provenien del mercat ucraïnès, país amb diferents convenis amb els països membres de la UE però que no en formen part, infringint la normativa fiscal i duanera.

Després de fer un recompte, van ser immobilitzats 60.244 envasos de refrescos, tots ells amb un etiquetatge que no corresponia a l'idioma castellà o català. Per això van precintar cautelarment la càrrega d'aquests productes, per infringir la normativa fiscal i duanera, així com diversos preceptes sobre la normativa de consum. Tot seguit, van dipositar-ho a les instal·lacions del distribuïdor a disposició de l'Oficina de Duanes i Impostos Especials de Tarragona.

En principi els refrescos immobilitzats no comporten risc o efectes nocius per a la salut, però aquesta mesura es va prendre segons el cos armat per precaució ja que un etiquetatge clar i correcte ofereix les garanties necessàries als consumidors.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: