1 de 10
POLICIAL

La Guàrdia Civil investiga un presumpte delicte de maltractament animal a l'Aldea

Els 17 gossos han estat traslladats a una protectora d'animals concertada amb l'Ajuntament de l'Aldea

Finca on es van trobar els 17 gossos en condicions insalubres | Cedida
per Aguaita.cat, L'Aldea | 3 de gener de 2022 a les 13:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa i del Destacament del DEPRONA del Delta de l'Ebre, han pres declaració com investigat a un veí de l'Aldea, com a autor de diversos delictes de maltractament animal, en haver desatés al llarg del temps animals de la seua propietat, algun d'ells fins i tot va necessitar atenció veterinària urgent.

Els fets es remunten al passat estiu, quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'una certa quantitat de gossos de caça que es trobaven en condicions insalubres en una finca particular del terme municipal de l'Aldea.

Una vegada localitzada la finca es va descobrir una instal·lació, que albergava fins a 17 gossos de caça, que no complia els nivells mínims exigits per al benestar dels animals, amb alimentació insuficient i inadequada, escassetat d'aigua, bruta i amb insectes, a més mancant d'elements de protecció davant inclemències meteorològiques.

Després de localitzar al propietari i mantenir una entrevista, el van informar sobre la situació dels animals, oferint-li la possibilitat de cessió dels mateixos a alguna protectora per a procurar-los acolliment, adopció o pel contrari, comprometre's a esmenar les deficiències que presentaven tant els animals com les instal·lacions que els acollia.

El responsable dels animals, en una inspecció anterior, s'havia compromés davant el SEPRONA a esmenar deficiències sobre la cura dels gossos.

Després de deixar passar un temps prudencial al propietari per a l'esmena de les deficiències, a principi de setmana, es va realitzar nova inspecció, comprovant com continuaven en la mateixa situació, tant els animals, com les instal·lacions, apreciant la falta d'algun d'ells. Tot seguit van prendre declaració en qualitat d'investigat a l'amo dels gossos per un presumpte delicte de maltractament animal, sent traslladats els 17 gossos a una protectora d'animals concertada amb l'Ajuntament de l'Aldea, on van quedar dipositats a disposició judicial.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: