BROSSA

L’Ajuntament de Reus presenta els nous vehicles de la neteja viària

La majoria són elèctrics

Monseny, Pellicer i Rubio en la presentació dels nous vehicles | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, 29 de desembre de 2021 a les 12:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio i el regidor de Desenvolupament Urbà i Via Pública, Hipòlit Monseny, han fet la presentació, aquest dimecres, de la nova flota de vehicles de neteja viària i recollida de residus, d'acord amb el nou contracte i el calendari fixat.

Pellicer ha assenyalat a la plaça del Mercadal que la incorporació dels nous vehicles es fa de forma progressiva: "A l'octubre vam iniciar la prestació de servei actual amb els treballadors i les treballadores, a qui els agraeixo el seu treball. Ara, el desembre posem en marxa els nous serveis de neteja viària i recollida de residus i el febrer de l'any vinent posarem en marxa els nous serveis amb nous equips i els contenidors que arribaran".

El servei disposa ja de vehicles auxiliars, escombradores baldejadores elèctriques, escombradores duals i escombradores sobre camió. El parc total de maquinària previst en el contracte és els següents: un turisme, 35 vehicles auxiliars, cinc furgonetes, 17 camions de recollida, 19 escombradores, 4 furgons hidronetejadors, sis recol·lectors de càrrega lateral i 17 vehicles per a les tasques de reg. 

Un servei que, segons ha apuntat l'alcalde, "comptarà amb unes maquinàries més eficients, més properes a la ciutadania i que prioritzarà el mínim impacte ambiental amb vehicles que, en la seva majoria són elèctrics. La inversió en la maquinària és de 5,4 milions d'euros per a la neteja viària i de 5,1 milions per a la recollida de residus.

Pellicer ha remarcat que tot i aquest nou equipament, "és molt important una actitud cívica de la ciutadania a l'hora de llançar la brossa als contenidors i mantenir la ciutat neta. Per això, l'alcalde ha indicat que pròximament l'ajuntament posarà en marxa una campanya de sensibilització en la recollida selectiva i el civisme.

La presentació dels vehicles també ha servit per fer visibles els canvis en la gestió del servei. Rubio assumeix les tasques de gestió de la recollida, la distribució de contenidors, i la inspecció; així com la millora del pla de recollida comercial; mentre que Monseny manté la resta d'atribucions.

Els nous vehicles de la neteja participaran a la Cavalcada de Reis, el 5 de gener. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: