PREMIS

Castellvell dona a conèixer els guanyadors del VIII Concurs de Narrativa Lliure en Català «El Portal»

El lliurament dels premis tindrà lloc el 22 de gener del 2022 a Cal Barenxó

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 29 de desembre de 2021 a les 09:29 |
Imatge d'arxiu | Cedida
El VIII Concurs de Narrativa Lliure en Català "El Portal", convocat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp, ha fet públic el nom dels guanyadors. ​El lliurament dels premis tindrà lloc el 22 de gener del 2022, a les 7 de la tarda al local de Cal Barenxó. Tenint en compte les restriccions derivades de la pandèmia, tant l'acte com la forma de lliurament podran ser modificats.

El primer premi, dotat amb 400 euros, és per a la narració titulada A l'ull del Delta amb pseudònim "Casilda", que correspon a Vicenç Ambrós i Besa, de Berga. Pel que fa a l'accèssit, dotat amb 200 euros, correspon a la narració Quan s'esgavella l'encaix amb pseudònim "Badaplats", de Raimond Aguiló Bartolomé, de Reus. En total, en aquesta edició s'hi han presentat 21 treballs.

El jurat del concurs estava integrat per Daniel Llevat i Gateu, Ester Garcia i Prous i Maria Dolors Garcia Barroso. El jurat vol fer esment "de la molt bona qualitat de tots els treballs presentats" i encoratja a tots els participants a "persistir" en la tasca narrativa i els desitja molts èxits en un futur.

Pel que fa a l'obra guanyadora, A l'ull del Delta, és una narració realista que reflecteix molt bé el caràcter dels personatges, així com la seva integració en l'ambient i el paisatge del Delta de l'Ebre.

Més premis i més dotació


El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Castellvell del Camp, Jordi Jové, ha fet una valoració molt positiva de la participació rebuda tant del Camp de Tarragona com d'arreu dels Països Catalans, "que va creixent any rere any", i ha avançat que en la pròxima edició s'augmentarà la quantia dels premis i es passarà de dos a tres premiats. Jové també ha recordat que "l'objectiu primordial del concurs és la promoció i la difusió de la narrativa en llengua catalana".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: