1 de 10
NOVES TECNOLOGIES

El teu mòbil té ràdio integrada? Com pots saber-ho i com es pot activar

La majoria de les aplicacions fan servir els enllaços per streaming; intentem ajudar-te a solucionar-ho

L'opció de poder escoltar la ràdio a través del seu mòbil pot estar perfectament disponible | Gala Espín
per NacióDigital, 28 de desembre de 2021 a les 13:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ràdio FM és una de les grans oblidades pels dispositius mòbils. Com passa en molts d'aquests serveis, la majoria dels consumidors escolta els productes radiofònics que sorgeixen de la clàssica FM a través d'internet, com els podcasts, els resums o les càpsules que es publiquen a les xarxes socials. El que no saben aquests usuaris és que l'opció de poder escoltar la ràdio a través del seu mòbil pot estar perfectament disponible, però deshabilitada. Hi ha diversos trucs per fer-ho, encara que el més evident és buscar a la llista d'aplicacions si apareix, de manera predeterminada, una de la ràdio FM.

Si no és així, t'expliquem com pots descobrir si el teu mòbil té disponible sintonitzar la ràdio FM. Per conèixer-ho s'ha de fer un test de sistema, que fa un diagnòstic del nostre aparell a través d'un codi. Cada fabricant en té un de diferent. Què cal fer? Hem d'anar a escriure aquest codi on es realitzen les trucades i, un cop escrit, trucar. Aquests són els de les diferents marques:

Samsung (*# o * #, amb un espai al mig); Xiaomi ( * # * # 64844 #, tot junt); Sony (* # * # 7378423 # * # *, també tot junt); HTC (* # * # 3424 # * # *, tot seguit); Huawei ( * # * # 2846579 # * # *, a l'app Telèfon, tot junt); ASUS (has d'escriure .12345= a l'aplicació de la Calculadora). Amb aquest senzill procediment, el dispositiu ens indicarà si tenim disponible una ràdio FM.

Com es pot activar la ràdio FM?


Després d'haver realitzat el test del sistema i haver vist que està disponible la ràdio FM, cal instal·lar una aplicació que ens permetrà "activar" la funció. És NextRadio -es pot descarregar a la botiga de Google Play-, totalment gratuïta, que permet a l'usuari accedir a totes les emissores de l'FM gràcies al xip incorporat del mòbil. La majoria de les aplicacions donen servei de ràdio però enllaçant amb els links d'streaming, és a dir, fent servir internet. Si aquests passos no funcionen, només quedarà resignar-se a utilitzar la ràdio per internet.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: