POLÍTICA MUNICIPAL

La Selva del Camp aprova un pressupost de més d’11 milions d’euros per al 2022

El govern municipal el considera “equilibrat i necessari”

per Reusdigital.cat, La Selva del Camp, Catalunya | 27 de desembre de 2021 a les 18:41 |
Imatge del plenari telemàtic de la Selva del Camp | Cedida
El ple de l’ajuntament de la Selva va aprovar el passat dimecres el pressupost del consistori i dels organismes que en depenen de cara al 2022, un exercici al qual es destinaran més d’11.247.000 euros i que estarà marcat per l’inici de les obres de la residència el Vilar. La xifra global és un 16,5% superior als comptes globals d’aquesta anualitat. D’aquesta xifra total, 9.640.400 euros corresponen als comptes del consistori, mentre que la resta es reparteixen entre poc més d’un milió d’euros per a la fundació el Vilar que gestiona la residència i 600 mil euros per a l’empresa Prosel, que gestiona el poliesportiu.

Les despeses de personal es mantenen pràcticament idèntiques a les de l’actual exercici, amb 2’7 milions d’euros i inclouen tots els llocs de treball municipals, l’escola de música o la brigada. A més també dels plans d’ocupació tan del SOC com els locals. Pel que fa al capítol de béns corrents i serveis, passa dels 2,8 milions de l'any 2021 a 3,2 milions de cara 2022, per tal de cobrir les despeses de manteniment d'edificis i equipaments municipals així com subministraments, neteja, la recollida de residus, les activitats culturals o les festes locals entre altres.

Les inversions reals guanyen més 150.000 euros i es quedaran en un milió 443 mil euros per 2022. En aquesta partida s’inclouen actuacions com ara, millores al camí del Rec, al parc fluvial de la zona de la Riera o els polígons industrials, així com el nou dipòsit regulador d'aigua de l'Ebre i el projecte de prolongació del carrer del Doctor Fleming que s’obrirà fins al carrer de Paret-delgada. Cal destacar els 55.000 euros destinats als pressupostos participatius, que es recuperen per l’any vinent amb un increment de la dotació del 10% sobre les edicions anteriors. Malgrat això, l'increment pressupostari cal buscar-lo en el capítol d'actius financers on figura el milió d'euros que es destinarà a l'inici de les obres que Prosel ha delegat a l’ajuntament per tal d'ampliar la residència El Vilar.

L'apartat de transferències corrents s’incrementa fins a 351.000 euros, que aniran destinats sobretot a fer front a despeses directes de serveis socials i ajuts a domicili, així com a entitats i associacions del poble destacant 150.000 euros ocupats a cobrir les necessitats de les persones i famílies per efectes de l’emergència sanitària i social.

En l'apartat d’ingressos, la partida més important és la dels impostos directes amb 3.043.000 euros. Darrere si pot trobar la de transferències corrents, així com les transferències de capital en poc més de 860.000 euros, fruit de subvencions i plans provinent d'altres administracions o organismes com ara la diputació. També es preveu ingressar més d'un milió 174 mil euros de taxes i altres ingressos locals.

Tant l'alcalde Josep Masdeu com el tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, Jordi Vinyals van indicar durant el ple que es tracta d'un pressupost equilibrat i necessari davant la realitat que viu la Selva tot complint amb objectiu d'estalvi, la despesa i l'objectiu de deute públic. Els comptes van tirar endavant gràcies al suport del PSC i d’Esquerra i amb les abstencions de Junts i la CUP. L’equip de govern, va valorar positivament l’abstenció de l'oposició com a resultat de la feina prèvia per donar la informació i el contingut del pressupost així com incloure en els comptes algunes propostes realitzades per l’oposició.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: