TURISME

La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre augmenten la seva projecció com a destinacions turístiques familiars

La Diputació impulsa la creació d'experiències innovadores en el marc del projecte europeu PECT TurisTIC

Imatge d'arxiu d'una família | Eurecat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de desembre de 2021 a les 11:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre es posicionen com a destinacions turístiques familiars de referència amb una innovadora oferta especialitzada en aquest segment de visitants, fruit de la feina conjunta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i el sector turístic durant els darrers tres anys. Ha estat gràcies a la gestió per part del Patronat de Turisme de tres de les operacions del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) turisTIC en família, liderat des de la Diputació de Tarragona.

A més de la creació de noves experiències, aquest treball ha aconseguit la implicació d'una xarxa de més d'un centenar d'agents públics i privats en el disseny i l'impuls del turisme familiar amb criteris d'especialització, innovació i sostenibilitat.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha desplegat tres operacions del PECT TurisTIC en família: Patrimoni Cultural, Platja Innovadora i Vinya en família. Nous catàlegs de propostes experiencials, pautes per adaptar els equipaments i els recursos turístics a les famílies de manera sostenible i responsable, juntament amb un nou relat que posa al centre els infants són alguns dels resultats més destacats d'aquestes operacions. La col·laboració amb el Centre Tecnològic Eurecat ha permès transformar tecnològicament algunes de les necessitats detectades durant el desplegament de les diferents operacions. El resultat ha estat la creació per part d'Eurecat de la web-app Costa Daurada & Terres de l'Ebre Trip&Kids destinada a públic final i de la plataforma TDS2+ per a la gestió i anàlisi d'informació basada en la intel·ligència de dades.

Per a la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, "un projecte com aquest, que uneix el nostre territori de nord a sud a través del turisme familiar, fa que la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre esdevinguin, una vegada més, un model en la creació de producte turístic. Treballar en tres eixos com són les platges, el patrimoni i l'enoturisme, aporta una visió estratègica més molt més àmplia i posiciona les nostres marques com a destinacions de referència, especialitzades i amb una oferta innovadora i de qualitat pensada per al públic familiar".

Segons el diputat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, Pere Granados, el projecte PECT TurisTIC en família "significa una eina molt important per convertir les nostres destinacions en més competitives i millorar la satisfacció dels nostres visitants i, en aquest cas en concret, sobre el target de turisme familiar. Creiem que ara tenim la gran oportunitat de començar a treballar i convertir-nos definitivament en destinacions turístiques sostenibles i, sobretot, també intel·ligents, amb l'aplicació de totes aquestes innovacions que teniu a les vostres mans per tal de començar a aplicar-les."

Per a més informació, consultar la pàgina web de la Diputació de Tarragona. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: