1 de 10
ACTIVITATS

Cambrils acull un curs per prevenir les violències sexuals adreçat a professionals

L'objectiu és formar als equips dinamitzadors per desenvolupar l'eina per adolescents i joves "Tabú, tu tries què t'hi jugues"

Una imatge de la formació | Ajuntament de Cambrils
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de desembre de 2021 a les 11:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ateneu Juvenil de Cambrils va acollir la setmana passada una formació organitzada per la Coordinació Territorial de Joventut adreçada a professionals que treballen amb persones joves. El curs és imprescindible per poder formar personal per dinamitzar els tallers de prevenció de violències sexuals de l'eina TABÚ. Tu tries què t'hi jugues!.

La formació per a professionals, que va consistir en dues sessions de 4 hores, es va portar a terme els dies 20 i 21 i va comptar amb 17 persones inscrites. L'objectiu és dotar als equips dinamitzadors dels coneixements necessaris per a desenvolupar aquesta eina pedagògica tant a nivell tècnic (com utilitzar l'aplicació mòbil o la creació d'usuaris a la plataforma) com a nivell de contingut (marcs teòrics de referència, què són les violències masclistes, què s'entén per violències sexuals o com afecten les noves tecnologies al sorgiment de noves formes de violència contra les dones).

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha posat en valor aquesta eina per abordar les violències sexuals i acompanyar els nois i noies a sentir-se lliures en la seva manera d'estimar i relacionar-se. Es tracta d'un joc per parlar-ne i construir nous imaginaris socials de referència, per posar nom a allò que sí que existeix, deixar d'amagar-ho i poder fer front a aquelles violències que, pel fet de ser quotidianes, s'han naturalitzat. Perquè per construir una societat més justa i igualitària és cabdal abordar les violències sexuals des de la prevenció.

TABÚ. Tu tries què t'hi jugues és una eina pedagògica per adolescents i joves en format presencial-virtual que aprofundeix sobre les violències sexuals amb l'objectiu de prevenir-les i visibilitzar-les, desenvolupada per la Direcció General de Joventut, l'Institut Català de les Dones, la Cooperativa Candela i La Bonne. L'eina planteja 3 situacions quotidianes diferents a través d'una webapp amb el mòbil on les persones joves hauran d'anar prenent decisions entorn de situacions de violències sexuals. A partir de les decisions preses les persones joves hauran de desenvolupar activitats grupals, sessions de reflexió i debats sobre la temàtica. Les tres situacions giren al voltant del sexpreading (enviament d'imatges de caràcter sexual sense consentiment), els assetjaments sexuals i abusos, la cosificació de les dones, i els límits i el consentiment. L'eina va acompanyada d'una guia pedagògica i una formació obligatòria pels i les professionals encarregades de dinamitzar-la, així com de 4 càpsules de vídeo per donar suport a les explicacions teòriques i els conceptes que es tracten.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: