1 de 10

El Bravium té el compromís de l'Arxiprestat per tornar al Centre Catòlic després de les obres

L'entitat demana ara un calendari adequat per retirar les pertinences de l'espai

Una imatge del Bravium Teatre de Reus | Reusdigital.cat
per ReusDigital, 28 d'abril de 2021 a les 13:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Bravium Teatre ja té el compromís de l'Arxiprestat, titular del Centre Catòlic, que podrà tornar-hi un cop s'acabin les obres anunciades setmanes enrere per l'Església per les males condicions de l'edifici. Ho ha confirmat l'entitat presidida per Ferran Figuerola a través d'un comunicat, on s'hi manifesta que les reunions dutes a terme amb el prior, "han permès que recentment haguem aconseguit una fita molt important, concretament a través d’un document signat on es concreta que podrem seguir desenvolupant activitats" a l'immoble del carrer de la Presó. L'espai seguirà sent, a més, la seu social del col·lectiu cultural. Cal recordar que el col·lectiu cultural havia demanat garanties "per escrit" de poder tornar a l'immoble un cop s'hagi reformat.

Retirada de material
El compromís per escrit és un "document indispensable per a la nostra entitat, ja que garanteix que podem parlar de futur, tot i que les condicions en què podrem tornar no estan clares, de moment", s'ha argumentat des del Bravium. Com a resultat de les converses amb l'Església, un arquitecte proper a l'entitat s'ha pogut reunir amb els serveis tècnics de l'Arxiprestat contractats per fer l'informe que ha servit d'argument per clausurar l'espai a l'espera de l'inici de la reforma.

"Els següents passos han d’anar encaminats a acordar amb els representants de l’Arxiprestat un calendari d’actuació. Això és fonamental per organitzar-nos. Ens cal saber el temps del qual disposem per poder retirar tot el material, i d’aquesta manera poder facilitar les tasques als operaris que han de dur a terme les obres a l’edifici", s'exposa al comunicat. En un principi, es va fixar el proper 15 de maig com la data límit per treure les pertinences del Bravium de l'immoble, si bé s'està negociant un termini més ampli i un calendari adequat "perquè treure tot el material sense disposar d’espais alternatius encara ho complica tot molt més. Hem de poder saber com afrontar el nostre futur immediat, ja que el nostre tarannà està lligat a oferir una programació cultural variada i ens agradaria poder seguir fent-ho", s'assenyala des de l'entitat.

A banda, cal tenir en compte que el Bravium Teatre ha hagut d'ajornar o suspendre alguns dels espectacles previstos a la sala un cop es va donar a conèixer el tancament del Centre Catòlic. Alguns, amb tot, es podran dur a terme al Bartrina o bé a la sala Santa Llúcia.

Sense contracte de lloguer
Va ser a finals de març quan, en roda de premsa, l'Església va anunciar que tancaria el Centre Catòlic pel mal estat de l'edifici, quelcom que suposava un risc per a les persones que hi desenvolupaven activitats i per al públic que en gaudia. Des del Bravium es va lamentar que no se'ls hagués comunicat anteriorment la decisió, de la qual es van assabentar pels mitjans locals.

El projecte de l'Arxiprestat, segons es va apuntar, passa per la reforma i la reformulació de l'edifici en un espai cultural on, a banda de l'entitat presidida per Figuerola, n'hi hagués d'altres. També es va avançar que es buscarien vies de finançament per costejar la reforma, i que es comptava amb el Bravium de cara a la nova etapa de l'edifici, sense donar més detalls. Després de diverses reunions, i a petició de l'entitat, els titulars de l'immoble han signat un escrit on es garanteix que el Bravium podrà tornar al Centre Catòlic acabada la reforma, de la qual encara es desconeixen terminis, abast i pressupost.

En paral·lel, el col·lectiu va haver de cancel·lar els espectacles previstos de l'abril en endavant i va convocar una roda de premsa per assegurar que no trauria "ni un bolígraf" de la seu fins que la junta i un arquitecte proper veiessin l'informe que indicava la necessitat de tancar-la. Tot plegat ha conduït a la signatura del document, si bé resten pendents altres qüestions, tals com les condicions que imposarà la propietat i que el Bravium haurà de complir.

Cal recordar que l'entitat era a l'espai sense contracte, després que aquest, de 30 anys de durada, vencés el gener de 2020. A més, el Bravium compleix enguany el seu 70è aniversari.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: