1 de 10
SOCIETAT

Oberta la convocatòria per a l'ús dels horts urbans dels barris Sol i Vista i Gaudí

Els criteris de selecció tenen en compte la proximitat, els ingressos i l'edat de la persona sol·licitant

Imatge d'arxiu d'horts urbans | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de desembre de 2021 a les 10:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus obre la convocatòria per adjudicar les llicències per a l'ús dels 23 horts urbans de titularitat municipal ubicats al raval de Sol i Vista, i els 10 al carrer de Magda Folch i Solà, al barri Gaudí.

El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, afirma que "amb aquesta convocatòria posem a disposició de la ciutadania el conjunt d'horts urbans municipals de què disposa la ciutat. L'activitat vinculada amb els horts urbans pren especial relleu en el context actual perquè fomenta pràctiques saludables molt rellevants i necessaris per millorar la salut: activitat física, millora d'hàbits alimentaris amb el consum d'aliments frescos; així com beneficies directes en el seu benestar emocional. Alhora, els horts urbans generen espais relacionals que promouen la cohesió social."

La convocatòria es va publicat al BOPT del 21 de desembre, i el termini per presentar sol·licituds acaba 15 dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació. Els criteris de selecció tenen en compte la proximitat dels sol·licitants als horts (amb més puntuació per als veïns del barri), els ingressos (amb més puntuació per als sol·licitants de menys ingressos) i l'edat, ja que els majors de 60 anys tindran més punts a l'hora de resoldre la convocatòria.

D'acord amb el reglament que regula l'ús dels horts, aquests espais es destinaran exclusivament al conreu agrícola amb destinació a l'autoconsum. Excepcionalment, es podran cedir productes de l'hort a entitats sense ànim de lucre per finalitats socials o benèfiques.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: