RECEPTES

Així podeu preparar el brou de Nadal com Déu mana

Fer un bon caldo és senzill, però requereix paciència i bons aliments

per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 24 de desembre de 2021 a les 12:37 |
Brou de Nadal | Pixabay
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Òmicron, restriccions, coronavirus, bombolla... El malson ha tornat, un any després, i la Covid tornarà a marcar les festes de Nadal. Això sí, amb pandèmia o sense, i tant si s'és quatre o 20, el caldo de Nadal no falla a taula el dia 25. 

Aigua, carns i verdures. La base està clara i és senzilla, però, com amb tot, és molt important la qualitat i la quantitat dels ingredients que s'utilitzen per fer el brou. Un altre aspecte a tenir en compte: fer un bon caldo de Nadal requereix temps i dedicació. Olla gran en mà, quins són els indispensables perquè sigui saborós i no deixi indiferent els comensals?

Què hi posem?


Aigua: és la base del brou així que si és mineral millor, per evitar gustos estranys. Verdures: donen profunditat i riquesa al brou i cal que siguin variades. Col, pastanaga, nap, xirivia, porros, api i una patata. I carns. Sí, en plural, el brou de Nadal combina diverses carns que donen un sabor més intens i complex. Aus, com ara carcasses de pollastre; porc, com la botifarra, la cansalada i, molt important, un os de pernil, i jarret de vedella. 

Com el preparem?


La preparació és senzilla i no demana massa esforç, només molta paciència. Cal tenir en compte que seran necessaris entre quatre o cinc litres d'aigua que barrejarem des del primer moment amb les verdures i les diferents carns. S'ha de deixar bullir i, quan apareixen impureses, es retiren amb una escumadora. Així s'aconsegueix un brou més fi. 

Seria òptim que tot bulli unes tres hores a foc lent. Si no hi hem posat tota l'aigua des del principi, se n'haurà d'anar afegint i, alhora, corregint de sal. Un cop parat el foc, caldrà colar el líquid de totes les verdures i carns i el caldo ja està llest per ser consumit. 

 Com a extra, la carn es pot utilitzar per preparar croquetes casolanes o per farcir els galets de Nadal. Només s'haurà de desossar i triturar perquè quedi ben barrejada per poder donar-li la forma desitjada. 
Arxivat a:
General, menjar, Nadal, brou, caldo
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: