SOCIETAT

Descarregueu-vos el document necessari per saltar-vos el toc de queda

Protecció Civil ofereix el certificat a la gent que s'hagi de desplaçar de matinada per motius bàsics

per Albert Vilanova, Barcelona, Catalunya | 23 de desembre de 2021 a les 17:49 |
Control per controlar el toc de queda | Adrià Costa
Després de l'autorització del TSJC, aquest mateix dijous a la nit entraran en vigor les noves mesures demanades pel Govern amb l'objectiu de frenar la sisena onada de la Covid-19 a Catalunya, agreujada per l'arribada de la variant òmicron. La més destacada és el retorn del toc de queda d'1 a 6 en els municipis de més de 10.000 habitants i la incidència alta.

En total, la mesura afecta 125 municipis. Per atendre les necessitats de la gent que es pugui haver de desplaçar entre la 1 i les 6 de la matinada, Protecció Civil ha publicat un certificat d'autoresponsabilitat per mostrar-lo a la policia, si cal, i acreditar així l'autorització per saltar-se el confinament nocturn. El podeu descarregar clicant aquí.

Les excepcions- Assistència sanitària d’urgència, assistència veterinària d’urgència i necessitat urgent d’anar a la farmàcia, sempre que sigui la més propera al domicili.

Anada o tornada del centre de treball i altres desplaçaments necessaris per motius laborals. També s’inclouen els desplaçaments de persones professionals o voluntàries degudament acreditades per fer serveis essencials, sanitaris i socials.

Cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (s'hi inclouen els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l'exterior per al seu benestar emocional o de salut, quan estigui degudament justificat per professionals sanitaris o socials amb el certificat corresponent.

- Desplaçaments necessaris per a la recollida i cura de menors d'edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència a llocs diferents).

Actuacions urgents davant d'òrgans judicials.

Cura de mascotes i animals de companyia durant el temps imprescindible i sempre de manera individual en la franja horària compresa entre les 4 i les 6.

Causa de força major o altra situació de necessitat justificada.

Retorn al lloc de residència habitual després d'haver fet alguna de les activitats permeses (restauració, cultura, esport, etcètera).

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: