1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Salou rep 6 milions dels fons «Next Generation»

Els projectes que tiren endavant s'articulen a partir d'eixos com l'eficiència energètica o la transició digital

Platja de Ponent de Salou | Ajuntament de Salou
per M.B., Reus, Catalunya | 23 de desembre de 2021 a les 16:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Salou treballa per la transformació “integral, transversal i global” del municipi; per ser “sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat”. Ho ha assenyalat l’alcalde, Pere Granados, en roda de premsa duta a terme aquest dijous. Tots els projectes presentats que s'integren en els quatre diferents eixos de la convocatòria han estat mereixedors d’un finançament de 6 milions.

El primer projecte és el de remodelació verd/blau de parcs i places. En aquet cas, seran finançats 1.100.000 euros. L’actuació és sobre 11 espais urbans i consisteix en l'adequació per a l’ús públic, millora de la urbanització i equipament urbà i renaturalització amb implantació de vegetació i arbrat autòcton, millor adaptat a les condicions hídriques i climatològiques locals.

Els espais concrets que es milloraran són: l’avinguda del batlle Pere Molas, la plaça d’Andalusia, la plaça de la Pau, la plaça de la Província, la plaça de Sant Jordi, la plaça de la Corona d’Aragó, la plaça de Cala Crancs (Cap Salou), la plaça de la Sardana, la plaça de Lluís Braille, el parc Manel Albinyana i el parc de les Pedreres.

El segon eix és la millora de l’eficiència energètica, pel qual s’ha dotat de 3 milions per continuar amb la segona fase de l’avinguda de Carles Buïgas, "una zona que té una forta activitat econòmica que es veurà reactivada, quant a transformació de l’espai públic en benefici de les persones", ha indicat el batlle. En aquest eix també s'ha destacat el projecte d’implantació de carrils bici urbans al llarg de 12 quilòmetres, dotats de 700.000 euros.

El tercer eix és la transició digital, un pla emmarcat en el Salou Smart Turístic. La fase 2 del projecte d’implementació de la Plataforma de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), amb un pressupost de 250.000 euros. En aquest eix s’hi inclou, també, el projecte de generació de nous continguts digitals, amb un pressupost de 100.000 euros; i el projecte de gestió de la mobilitat al municipi, amb un pressupost de 250.000 euros, "que ajudarà a desconcentrar l’espai públic i al fet que els sectors econòmics dels diferents punts de Salou es puguin beneficiar de la presència dels turistes", segons fonts municipals. Pel que fa al projecte de generació de nous continguts digitals, servirà per dotar de contingut històric el Camí de Ronda, com a producte turístic.

El quart i darrer eix és la competitivitat turística. Ha tirat endavant un projecte d’aparcaments intel·ligents i sostenibles, amb una dotació de 600.000 euros. S’habilitaran diverses àrees d’aparcaments de vehicles, per reduir la petjada del carboni a Salou, al carrer de Pompeu Fabra; a l’avinguda de les Pedreres; al carrer de Carles Roig; al carrer de Barenys i a l'avinguda de Joan Fuster / passeig del 30 d’Octubre.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: