1 de 10
POLÍTICA

Cambrils aprova les ordenances fiscals per al 2022

El plenari tira endavant el protocol municipal contra les violències sexuals en espais festius i d'oci nocturn

Una imatge del ple | Ajuntament de Cambrils
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 23 de desembre de 2021 a les 13:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat definitivament, aquest dijous 23 de desembre, les ordenances fiscals de cara a l'any 2022, que congelen les principals figures impositives, com l'Impost de Béns Immobles (IBI) i la taxa d'escombraries.

Les noves ordenances inclouen noves bonificacions en les taxes d'escombraries, així com deduccions de l'IBI de les naus en zona industrial que apostin per l'energia solar, dels habitatges amb instal·lacions fotovoltaiques per alimentar les zones comunes, i dels immobles destinats a lloguer social gestionats per la Borsa d'Habitatge de Cambrils.

A més, l'equip de govern ha incorporat a l'ordenança número 6 una de les al·legacions presentades i amplia les bonificacions en la taxa d'escombraries per hotels amb contenidors internalitzats a altres grans productors de residus en l'àmbit turístic. Els establiments hauran de complir els requisits per a internalitzar els contenidors, que impliquen disposar de l'espai en una ubicació permesa per la normativa urbanística i accessible al servei de recollida. La resta d'al·legacions s'han desestimat perquè "no s'ajustaven a la normativa vigent".

La sessió plenària també ha aprovat el protocol municipal d'abordatge davant les violències sexuals en espais festius i d'oci nocturn al municipi i la constitució del Grup de Seguiment del Protocol liderat pel departament de Polítiques d'Igualtat. El protocol és el resultat d'un procés tècnic, polític i participatiu elaborat a través de propostes i decisions extretes dels grups de treball i la diagnosi realitzada.

El document s'estructura en quatre eixos d'actuació bàsics (prevenció, detecció, actuació i recuperació-reparació) i inclou un pla d'actuació, un circuit d'actuació i una campanya comunicativa per informar i sensibilitzar la població. Altres punts de l'ordre del dia han estat el nomenament de representants de l'Ajuntament de Cambrils a la Mancomunitat per a la gestió integral dels residus urbans i el conveni entre diversos organismes públics i el Museu d'Història de Cambrils per a l'establiment i desenvolupament de la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Cambrils.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: