1 de 10
POLÍTICA

En Comú Podem votarà «no» als pressupostos municipals de Tarragona

Aquesta decisió consideren que és la que reuneix més "consens", si bé la part dels Comuns va demanar que es respectés la decisió de la seva assemblea

Antoni Peco, Carla Aguilar i Elisa Alegre, en una imatge d'arxiu | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 23 de desembre de 2021 a les 13:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Per ara, "no". Aquest serà el vot d'En Comú Podem al ple de pressupostos de la setmana vinent a l'Ajuntament de Tarragona si el govern no els presenta una proposta alternativa que cedeixi en un major grau a les demandes del seu grup. La regidora Carla Aguilar ha emès un comunicat mentre se celebra la comissió informativa de Serveis Generals, en què cadascun dels grups ha hagut d'expressar el seu posicionament respecte a la proposta de comptes per al 2022 de l'executiu d'ERC, JxTgn i la CUP.

Els vots favorables de l'assemblea de Tarragona en Comú i els desfavorables de Podem van posar a Aguilar entre l'espasa i la paret. Aguilar reconeix haver patit "pressions" sobre la decisió final, que ha estat votada pels diferents coordinadors i per ella mateixa.

"No era una decisió fàcil i la poca concreció de moltes de les respostes del govern, així com el context en el que ens situa l'expulsió recent d’aquest ha creat un debat amb múltiples posicionaments i arguments. Des del principi de la creació conjunta de les propostes per 2022 vam establir que, tot i que no era necessari, volíem basar la nostra decisió en una votació de la militància. No va ser possible fer-ne una conjunta i els resultats de les assemblees ens han posat sobre la taula la necessitat de trobar un encaix entre elles justa i equitativa per a tota la militància", explica en el text Aguilar.

"Aquests dies han estat molt durs per mi i per molta altra gent per buscar un equilibri que no trenqui la coalició.  Hi ha hagut pressions per tot arreu però vull posar en valor les persones coordinadores de les executives que han debatut i buscat alternatives amb consciencia, respecte i responsabilitat. Ahir hi va haver una reunió de deliberació amb els dos coordinadors/es de en comu, els dos de podem i jo mateixa, on es va posar en valor la validesa de les dues assemblees i el respecte mutu de les dues organitzacions. La reunió va tenir un to respectuós i de trobada de solucions", assegura.

"Tot i que no es va arribar a una unanimitat, la proposta de sumar els vots de les dues assemblees és la que va aconseguir un consens més ampli, amb tres dels quatre coordinadors (els dos de Podem i un d'En comú). A dia d’avui, no hi ha alternativa que arrenqui més consens ni via de resolució alternativa que es vegi possible. Les dues assemblees van realitzar la mateixa pregunta a la militància i els vots comptabilitzats, en total, donen una majoria de vots negatius a aprovar els pressupostos tal i com estan i tenint en compte el resultat de la negociació i de recollida de les nostres propostes. Aquest resultat és així tenint en compte només els vots presencials i també tenint en compte els vots delegats", conclou la regidora en el mateix text.

Ara bé, deixen la porta oberta a aprovar els comptes si hi ha una nova proposta. "No és el final del recorregut dels pressupostos i tothom es va mostrar molt obert a poder seguir parlant de la qüestió. Sabem que ja entrem en pressupostos prorrogats passi el que passi i tot i que el ple es celebrés el dia 30, de manera que el govern encara pot presentar una proposta alternativa que podria generar un nou procés de diàleg i una nova consulta amb criteris unificats, que seria ben rebuda i estudiada", destaca.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: