1 de 10
PATRIMONI

Els Museus de Reus milloren les seves condicions amb la implementació del mètode RE-ORG

Es troben desenvolupant la reorganització física de les reserves del Museu Salvador Vilaseca

Una imatge de la formació sobre reorganització física de museus | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 23 de desembre de 2021 a les 10:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Museus de Reus han participat en el primer curs de formació pràctica per implementar el mètode RE-ORG als museus de Catalunya, que la setmana passada va tenir lloc a la biblioteca museu Víctor Balaguer, a Vilanova i la Geltrú.

Al curs, organitzat pel departament de Cultura amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, hi participen 25 professionals que formen part de les principals institucions i xarxes responsables en la conservació preventiva a Catalunya. Com a representant dels Museus de Reus ha assistit la restauradora Anna Miralles, encarregada coordinar la implementació d’aquest mètode a casa nostra.

La metodologia de treball que es fa servir comença per una autoavaluació sobre l’estat de les reserves, seguit de la documentació i anàlisi, que inclou un informe precís dels problemes existents en les reserves. Després es crea un pla d’acció on es desenvolupa el projecte i es planifiquen les accions que cal dur a terme per a la reorganització, que finalitza amb la implementació o reorganització física dels espais que formen la reserva.

Als Museus de Reus es troben desenvolupant la reorganització física de les reserves del Museu Salvador Vilaseca. Al 2022 portaran a terme a la resta de reserves de la institució. La previsió és moure al voltant 10.000 peces per tal de millorar la seva conservació preventiva. 
Participació