POLÍTICA

Prospera la moció per «valorar» la connexió directa de bus entre el Sant Joan i el sud

Els regidors de Cs es queden sols en la seva proposta per "desenvolupar accions de defensa de l'educació integral en català i castellà" a les aules

per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 22 de desembre de 2021 a les 17:59 |
Un conductor del bus municipal, en una imatge d'arxiu | Reusdigital.cat
La maratoniana sessió plenària d'aquest dimecres ha entrat al debat de les propostes de resolució i mocions dels grups de l'oposició ja al migdia. Abans, s'ha abordat l'aprovació definitiva dels comptes de 2022, i s'han tirat endavant el Pla estratègic de subvencions i un Pla de mesures antifrau. 


La llengua, altre cop la llengua. Cs Reus ha intentat, sense èxit, en la seva proposta per "desenvolupar accions de defensa de l'educació integral de tots els alumnes" del país, en català i en castellà . Ha fet l'exposició de motius el regidor Ricardo López, qui ha assegurat que hi ha famílies que opten per canviar d'escola la canalla, ja que "segons on es persegueix qui parla en castellà". 

"Impuls i millora" de la formació professional a Reus


El rebuig al discurs dels neoliberals ha estat rotund. El govern, el PSC i la CUP s'hi han oposat, i l'extaronja Raúl Meléndez, ara no adscrit, s'ha abstingut. El regidor del ram, Daniel Recasens, ha apuntat que el model d'immersió a l'ensenyament "no prioritza criteris o polítics, ni exclou el castellà del sistema" educatiu. 

Després, una altra proposta de declaració, aquesta del PSC i per "millorar i impulsar" el sistema de fomació professional a la ciutat sí que ha prosperat. De fet, els socialistes han rebut el suport unànime del ple. El govern hi ha introduït una esmena. Quant a les mocions, Cs tampoc ha estat de sort. El grup liderat per Débora García ha introduït al debat la nova regulació del tribut de la plusvàlua municipal, però ha topat contra la negativa de tots els altres regidors (dos vots a favor i 25 en contra). 

Plans de reducció d'emissions contaminants


En acabat, els socialistes han defensat una moció per introduir una línia "directa" de bus entre el Sant Joan i els barris del sud del terme. El portaveu del PSC Reus, Andreu Martín, ha exposat que "el transport públic d'una ciutat ha de facilitar la connexió de tota la ciutadania amb els seus serveis bàsics", en al·lusió al centre hospitalari. El govern ha introduït una esmena, acceptada pels proposants, que ha comentat la regidora Marina Berasategui. Aquesta ha assenyalat que "es valoraran" les accions adients a prendre al respecte. La mesura s'ha aprovat per unanimitat. 

I, pel que fa a la CUP, cap de les dues mocions presentades pels anticapitalistes ha pogut prosperar. La primera pretenia "implantar" plans de reducció d'emissions contaminants "amb participació ciutadana" i "publicitat anual" dels resultats corresponents. Els independentistes han seduït Meléndez, qui els ha donat suport, però s'ha trobat amb les abstencions del PSC i de Cs i el vot contrari del govern. En aquest sentit, la cupaire Mònica Pàmies n'ha lamentat la postura, i ha volgut posar la pista del gel com a "exemple" d'una instal·lació "d'impacte" per la seva generació de CO2. 

En el cas de la segona moció, aquesta centrada en l'organigrama de gerències i màximes direccions al consistori i entitats dependents, Cs i Meléndez s'hi han sumat per votar-hi a favor. El govern l'ha rebutjada, mentre que el PSC ha optat per abstenir-se, tot demanant a la CUP "quina és la seva alternativa? Un govern de tecnòcrates?". 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: