POLÍTICA

Reus tindrà un Pla de Mesures Antifrau

És un requisit imprescindible per poder accedir als fons europeus

El pla s'ha aprovat durant la sessió plenària d'aquest dimecres 22 de desembre | Ajuntament de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 22 de desembre de 2021 a les 12:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La ciutat de Reus tindrà un Pla de Mesures Antifrau, ja que és un requisit imprescindible per poder accedir als Fonts Next Generation. Aquesta figura ha de permetre garantir i declarar que els fons europeus s'han utilitzat d'acord amb la normativa, particularment pel que fa a la prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d'interessos. 

Així, el pla s'articula en quatre eixos clau de l'anomenat "cicle antifrau": prevenció, detecció, correcció i persecució; i serà d'aplicació a tots els òrgans i a tot el personal que intervinguin en la gestió dels fons. Incorpora algunes mesures concretes per a la lluita contra el frau, com per exemple, un codi de conducta; l'obligatorietat per a cada expedient de complimentar un full de declaració d'absència de conflicte d'interessos; la verificació de les declaracions d'absència de conflicte d'interessos amb altres fons; o la creació d'una bústia anònima de denúncies a la pàgina web de l'Ajuntament, entre d'altres. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: