1 de 10
POLÍTICA

Aprovats definitivament els pressupostos de Reus per al 2022

Amb els 15 vots favorables del govern, i tota l'oposició en contra

Una imatge del pla telemàtic | Ajuntament de Reus
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 22 de desembre de 2021 a les 12:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest dimecres, 22 de desembre, l'autoesmena presentada pel mateix Govern de Reus als Pressupostos municipals de 2022, i ha aprovat l'expedient de manera definitiva. La modificació dels comptes inclou la disminució dels ingressos a conseqüència del nou sistema de càlcul de la Plusvàlua, i l'increment dels ingressos de resultes de l'augment en la participació de Reus en la cessió dels tributs de l'Estat.

L'Ajuntament de Reus calcula que la modificació de l'impost de la Plusvàlua suposarà una disminució d'ingressos del 36,23%: 1,4 milions d'euros del pressupost aprovat per a l'exercici 2022. L'aprovació del nou sistema de càlcul per part del Govern de l'Estat ha coincidit amb la notificació per part de la Intervenció General de l'Estat d'un increment en la participació de Reus en la cessió dels tributs de l'Estat, amb un import coincident, d'1,4 milions; amb la qual cosa l'impacte en les finances municipals serà neutre. La modificació i aprovació definitiva dels pressupostos permet a l'Ajuntament iniciar l'exercici amb "equilibri pressupostari", segons apunta el govern. 

L'aprovació definitiva del Pressupost General de l'exercici 2022 ha comptat amb 15 vots a favor, de Junts x Reus, ERC Reus i Ara Reus; i 12 en contra, del PSC, la CUP, C's i el regidor no adscrit, Raúl Meléndez. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: