PARTICIPACIÓ

Cambrils fa una crida al jovent a participar en el nou Pla de Joventut

Les persones d'entre 12 i 35 anys poden fer propostes i exposar la seva visió mitjançant diverses eines i espais d'opinió

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de desembre de 2021 a les 11:37 |
Imatge d'un grup de joves | Ajuntament de Cambrils
El Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils fa una crida a les persones d'entre 12 i 35 anys a participar en l'elaboració del Pla Local de Joventut de Cambrils 2022-2025. El jovent pot fer propostes i exposar la seva visió a través de diferents eines i espais d'opinió que s'han posat en marxa per tal de revisar, actualitzar i impulsar aquest nou pla estratègic de polítiques municipals adreçades a les persones joves de la ciutat.

Per començar, ja s'han convocat tres grups de discussió temàtics, amb joves vinculats als àmbits tractats per revisar els recursos que hi ha en l'àmbit en l'àmbit municipal, fer propostes i plantejar-los la possibilitat de fer passos més enllà en la cocreació dels projectes escollits per incorporar al Pla. Aquests grups de discussió se seguiran convocant al llarg del 2022. Es realitzarà també un recull d'aportacions de persones tècniques de l'Ajuntament mitjançant una enquesta i posteriors trobades de cocreació de projectes transversals.

D'altra banda, a partir d'avui i durant un mes es pot trobar una enquesta en línia de fàcil resposta a per analitzar el grau de coneixement dels recursos i equipament juvenil com els usos i participació en les accions i activitats que s'hi desenvolupen, i recollir les idees i iniciatives aportades per les persones participants. L'enquesta s'adreça a joves, però la poden respondre també altres persones ciutadanes de Cambrils que vulguin fer aportacions indicant la seva edat. A més, cal afegir en el global del procés participatiu els qüestionaris d'avaluació i participació en les activitats joves i les enquestes de satisfacció als espais joves, que permetran la revisió i actualització del pla local de Joventut Cambrils.

El nou pla local recollirà les línies estratègiques i les actuacions per al desenvolupament de les polítiques de joventut per als pròxims quatre anys (2022-2025), que seran el resultat del treball d'anàlisi de la realitat juvenil i de les polítiques de joventut implementades al municipi, i a la vegada permetrà realitzar un diagnòstic de les persones joves de Cambrils. Aquest pla, que ja serà el cinquè de Joventut, ha de ser la principal eina que coordina d'una manera integral les accions i els serveis que s'adrecen al col·lectiu de joves de Cambrils tal com s'ha fet els darrers 16 anys.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha afirmat que "el Pla Local Joventut Cambrils 2025 és una eina viva, dinàmica i transformadora que ha d'interpel·lar a les persones joves com a ciutadania reconeguda que transmet activisme i capacitat de decisió sobre els elements claus i condicionants que són d'afectació plena en el seu procés d'autonomia". La regidora ha explicat que "mitjançant el Pla Local Joventut Cambrils 2025, es vol cercar la millora de la qualitat de vida de les persones joves de Cambrils, oferint-los uns serveis de proximitat que els acompanyin al llarg del seu procés de transició personal i que els donin suport en el seu desenvolupament amb la implementació de recursos i d'accions que n'afavoreixin el seu protagonisme i implicació". Amb aquest pla local, l'Ajuntament pot acollir-se a una subvenció de la Generalitat en el marc del Contracte Programa per tal de desplegar polítiques municipals de joventut.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: