1 de 10
BENESTAR SOCIAL

Més de 600 famílies de Tarragona no poden fer front a les factures de llum, aigua i gas

Un nou punt d'assessorament energètic vetllarà contra les situacions de pobresa energètica a la ciutat

El servei s'adreça a tota la ciutadania | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de desembre de 2021 a les 16:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pobresa energètica ha augmentat "substancialment" a la ciutat de Tarragona i l'Ajuntament calcula que afecta enguany a més de 600 famílies de la ciutat, que no poden fer front a les factures de llum, aigua i gas.

Per donar-los suport i evitar aquestes situacions, l'Institut Municipal de Serveis Socials del consistori posarà en marxa al gener un Punt d'Assessorament Energètic on s'oferirà suport i informació sobre les garanties de dret d'aquests subministraments, sobretot de les famílies en risc d’exclusió social i les persones més vulnerables.

Fins ara, els tràmits d'ajut d'urgència social pagar subministraments, o els informes de risc d'exclusió residencial (IRER) per evitar talls es feien des de les diferents seus de Serveis Socials. El servei va adreçat a tota la ciutadania de Tarragona i l'accés vindrà determinat per les derivacions que facin els professionals dels Equips Bàsics d'Atenció Primària (EBAS) de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials de Tarragona.

El nou servei promocionarà l'estalvi energètic i l'eficiència, així com l'ús responsable de l'energia. L'equip de treball estarà format per un agent energètic i un agent social i atendran de forma individualitzada i visitaran les llars després del diagnòstic inicial, si així es valora.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: