ENSENYAMENT

Jardins artístics al pati de l'EBM El Marfull

És una nova iniciativa que fusiona natura, música i art

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 de desembre de 2021 a les 12:39 |
Una de les activitats del projecte | Cedida
L'Escola Bressol Municipal El Marfull ha començat aquest curs un projecte pilot de jardins artístics, una proposta impulsada per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus, l'Aula de Sons i Les Artistes Locals, que s'emmarca en tres pilars bàsics: l'entorn natural, la música i l'art. La voluntat és que, més endavant, la proposta es consolidi i s'apliqui a la resta d'escoles bressol municipals de la ciutat. 

El projecte neix de la inquietud d'afavorir el treball en xarxa, des d'una visió globalitzada i integrada en l'entorn proper, des de l'etapa 0-3 anys. El regidor d'Educació, Daniel Recasens, ha explicat que "la finalitat d'aquest projecte és millorar i reflexionar en la pràctica educativa i explorar diferents disciplines artístiques que es duen a terme a l'espai exterior". 

El projecte té previstes 8 sessions (una al mes) de 40 minuts cadascuna. Les propostes musicals es presenten al jardí de l'escola i cada grup d'infants pot participar i interessar-se lliurement en l'escolta, el cant o l'audició musical. Pel que fa als tallers, amb les Artistes locals hi ha programats diversos tallers, d'imaginació, de dansa, de cos i de veu. 

Des del consistori, apunten que la voluntat és oferir "noves possibilitats d'aprenentatge" dins de l'entorn natural, a traves de la sensibilització musical i artística; descobrir diferents disciplines a través del gaudi, el joc i el moviment lliure; i potenciar les capacitats cognitives dels infants. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: