1 de 10
VEHICLES

La ITV torna a canviar: caldran més documents i es revisaran nous elements del vehicle

L'assegurança obligatòria s'afegeix a la Targeta d'Inspecció Tècnica, el permís de circulació i el DNI

Un treballador de la ITV d'Amposta | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 21 de desembre de 2021 a les 11:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa només sis mesos que es va canviar el funcionament de les inspeccions tècniques de vehicles (ITV), però aquest mètode té data de caducitat molt propera. A partir del mes de gener, és a dir, amb l'entrada de l'any nou, hi ha nous canvis, sobretot pel que fa a la documentació a presentar en el moment de fer la revisió.

Quan es vagi als centres autoritats per passar la ITV caldrà demostrar que es té l'assegurança obligatòria que protegeix al vehicle, a més de la Targeta d'Inspecció Tècnica i el permís de circulació, que ja eren necessaris fins ara. Si no es presenta l'assegurança, no es podrà passar la inspecció. El DNI del propietari del vehicle també serà necessari.

A partir d'ara, i donat que els vehicles cada cop més tenen més noves tecnologies incorporades, la ITV comprovarà el correcte funcionament dels assistents a la conducció, com ara sensors o càmeres inclosos a l'estructura del vehicle. Tal com obliga el reglament europeu, els fabricants han de facilitar totes les dades necessàries per comprovar que funcionen correctament. 

Des de l'estiu ja es considerava defecte greu, que no permetia passar la ITV, el despreniment dels miralls retrovisors. També si hi ha qualsevol problema amb el sistema ABS de frenada es considera un defecte greu.

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: