COSES DE REUS

«Els núvols ens han fet la guitza»

Desenes de persones es troben, al Mercadal, per veure el sol tot travessant els finestrals del campanar, pel solstici d'hivern

per M.B., Reus, Catalunya | 21 de desembre de 2021 a les 10:50 |
El campanar, vist des del carrer del Vidre, a dos quarts de 10 | M.B.
Cap a les 9, al Mercadal, ja s'hi han vist alguns curiosos, equipats amb càmeres i mòbils, i disposats a viure un dels instants més reusencs de l'any: el sol tot passant pels finestrals del campanar de la Prioral de Sant Pere, justament pel solstici d'hivern. No hi ha hagut gaire sort, però. Els núvols han impedit sovint l'estampa, tot provocant certa tristesa entre els assistents. 

Per a alguns, de fet, ha estat el primer cop en què han estat a plaça, a la cantonada amb el carrer del Vidre, per contemplar l'escena. "On ens posem, professora? Però tot això és cua? Per què hi ha tanta gent?", ha preguntat una jove estudiant a la seva tutora. "Anem a una altra banda, que potser ho veurem millor", ha dit la noia a una companya, més pendent del telèfon que de res més. 

Entre els presents, clar, no hi han faltat rostres habituals de l'anomenat Món de Reus. Tots han esperat pacientment uns minuts, amb l'esperança que finalment el sol jugués a passar pels finestrals de la Prioral, quelcom que sí que ha passat en ocasions. No està clar si el fet de poder observar el sol a través dels finestrals en aquesta data és fruit de la casualitat o va ser intencionat per part dels constructors del temple. El cas és que, com que el sol avança més baix a l’horitzó, és possible observar-lo des de la perspectiva del carrer del Vidre.

Encara rai que tindrem uns dies més, si el bon temps ho permet, per tornar al Mercadal i comprovar que l'hivern ja és aquí, amb el sol i el campanar com a destacats protagonistes. 
 

El campanar, vist des del carrer del Vidre Foto: M.B.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: