1 de 10
CINEMA

Villa Urrutia, a l’Albiol, el millor regal de l'«Amigo invisible»

El palauet modernista acull el rodatge d'una pel·lícula de terror amb Ariadna Cabrol i Candela Anton

Una imatge de l'equip de la pel·lícula que es roda a l'Albiol | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 20 de desembre de 2021 a les 16:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El palauet modernista de Villa Urrutia, a l’Albiol, s’ha convertit aquests dies en l’aterridor escenari on es roda Amigo invisible, un film de terror dirigit per Pablo J. Cosco (Erasmus not everything is fun, Huguito), que s’emmarca en el subgènere slasher, del qual pretén ser “una revisió per adaptar-lo al segle XXI”, en paraules del mateix Cosco.

El projecte el lidera el director i productor reusenc Jordi Arencón i és una producció de Laca Films i Apocalipsis Producciones. Està previst que la pel·lícula s’estreni al Festival de Sitges de l’any que ve. La ciutat de Reus també hi és representada, al film, amb la participació de Mara José Serra i Toni Morales, socis de Apocalipsis Producciones i responsables, respectivament, de la direcció d’Art i el maquillatge.

Amigo invisible es marca com a objectiu “reinventar el subgènere incorporant nous elements que permetin adaptar-lo als gustos del públic actual”, segons explica el director. En aquest sentit, Cosco enumera “l’empoderament de la dona i la complexitat psicològica dels personatges, que estan molt més treballats del que és habitual en aquesta modalitat, amb relacions que van evolucionant a mesura que avança la trama i les circumstàncies que marquen la situació de cadascun d’ells”.

El director assegura que “la qualitat del guió i el talent interpretatiu de l’elenc ens estan permetent anar una mica més enllà d’una pel·lícula de terror bàsica i enriquir el gènere”. El repartiment compta un grup d’actrius i actors joves, ja amb una certa trajectòria però amb un gran potencial de futur. Hi apareixen Ariadna Cabrol (El inocente, The Quantum Devil, The Island of oblivion), Max Marieges (Ni de coña, La que se avecina), Candela Anton (Merlí), Joaquín Castellano (Despido procedente) i Tony Martínez (Contigo no bicho), tots ells “un diamant en brut que ens ha permès descobrir nous actius a la pel·lícula”, segons el realitzador.

Amigo invisible explica la història de la trobada d’un grup d’amics un any després del suïcidi d’un d’ells. Ben aviat, comencen els assassinats que precipiten l’aflorament de les tensions internes del grup i les misèries individuals que estaven soterrades. Una trama que és el caldo de cultiu en el que neix un nou serial killer que, segons els impulsors de la pel·lícula, neix amb vocació de ser l’eix d’una saga cinematogràfica.

Villa Urrutia, un personatge mésEl palauet modernista de Villa Urrutia, a l’Albiol, és l’indret on transcorre la pràctica totalitat de l’acció que narra la pel·lícula. Una localització que, com explica el productor reusenc Jordi Arencón, “ens va captivar des del primer moment, és un lloc preciós i inquietant a la vegada, ideal per a una pel·lícula de terror com aquesta”.

L’elecció de Villa Urrutia va ser fruit de la casualitat, ja que és propietat d’una de les productores del film Amigo invisible
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: