1 de 10
OPINIÓ

Aquest Nadal, sumem-nos al consum responsable

per Daniel Rubio, Reus, Catalunya | 20 de desembre de 2021 a les 13:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les festes nadalenques són un moment de decisions de consum, i precisament el consum és a la base del canvi climàtic. Des de l’Ajuntament de Reus donem suport al consum responsable, sostenible  i de proximitat, i especialment en aquestes dates tan senyalades perquè forma part del compromís del consistori amb el procés de canvi cap a un model de ciutat més amable amb el medi ambient, i som conscients, que la implantació de models respectuosos amb l’entorn i el planeta reverteix directament en la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la ciutat.

Consum responsable i de proximitat


El consum responsable per a cuidar i millorar la nostra qualitat de vida i la de les generacions futures es basa, principalment, en dues premisses què són consumir de forma conscient i que el que consumim sigui el més sostenible possible. I un dels factors que més incideix en el consum sostenible és la proximitat. Quan prioritzem les nostres compres al comerç de proximitat i optem per productes produïts a prop, afavorim l’economia de les empreses locals i evitem emissions contaminants amb el transport.

Conscienciar i fomentar el consum responsable en la nostra ciutat és bàsic, i no només per a assolir els objectius climàtics i els Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS), sinó també per a poder garantir un futur sostenible per a la nostra ciutat i per al planeta.

En aquesta línia, treballar per una producció i consum responsables, ODS 12, és un dels 5 ODS en els que la regidoria de Medi Ambient treballem en el marc d’un pla d’acció per a contribuir a assolir-los a nivell local i pensant a nivell global.

Ciutat compromesa


Des de l'Ajuntament de Reus podem dir que som una ciutat compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030, i l’entenem com un instrument, una eina crucial que ha de permetre’ns evolucionar en totes les àrees de la nostra societat. Us animem a que ens ajudeu a complir amb els ODS. Fem que aquest Nadal, totes i tots els reusencs fem compres responsables i sostenibles.

Bon Nadal!

Daniel Rubio és regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: