1 de 10
POLÍTICA

El PSC demana recuperar la línia d'autobús directa entre l'Hospital i els barris del sud

Presentarà una segona moció al ple, referent a la Formació Professional

Representants del PSC amb veïns del barri | PSC Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 20 de desembre de 2021 a les 13:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC presentarà dues mocions al ple d'aquest dimecres 22 de desembre: una sobre la necessitat de restablir la línia d'autobús directa entre l'Hospital i els barris del sud, i l'altra per millorar el sistema de Formació Professional de la ciutat. Ambdues propostes, constata el grup municipal, s'emmarquen en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per la ONU.

Transport per a tothom


"Reus ha de tenir un transport públic pensat, no només per a les persones que transiten pel mig de Reus, també per aquells que viuen als barris", ha exposat el portaveu socialista, Andreu Martín. Des del PSC denuncien que "malgrat que ho han demanat en reiterades ocasions, milers de veïns i veïnes dels barris del sud de la nostra ciutat (Montserrat, Parcel·les Casas, Juroca, Fortuny i Mas Iglesias) no poden arribar directament a l'hospital Sant Joan, sinó que han de fer transbord a l'estació d'autobusos", una circumstància que suposa una "pèrdua de temps important i greuges considerables", especialment entre les persones grans i amb mobilitat reduïda.

El PSC recorda que, arran d'una proposta presentada per aquest grup municipal i aprovada per unanimitat, l'any 2017 va entrar en funcionament aquest servei però només va durar tres mesos. "La necessitat d'aquesta línia segueix vigent, i la falta de promoció per part del consistori, sumada a la poca freqüència de pas (dos per hora), no pot justificar la no connexió directa de milers de persones amb el centre sanitari refent a la ciutat", exposa Martín. 

Relata que des del grup municipal i a través dels consellers de Reus Transport "s'ha proposat en reiterades ocasions que es recuperi la línia", petició a la qual "només rebem negatives i falta de voluntat per part de l'empresa per, com a mínim, estudiar tornar a posar en marxa aquest servei", lamenta Martín.

Millora del sistema d'FP


A més a més, el PSC presentarà una altra moció referent a la Formació Professional. Els socialistes proposen elaborar un "mapa de necessitats formatives a Reus" per tal de "treballar una correcta planificació" de cara al curs vinent, així com "incrementar l'oferta pública de cicles formatius, especialment de grau mitjà, per garantir plaça al conjunt de l'alumnat". 
Participació