POLÍTICA

La CUP proposa un nou organigrama de llocs de treball a l'Ajuntament

Els independentistes asseguren que els processos pels quals s’escullen alguns càrrecs de confiança "són poc transparents"

per M.B., Reus, Catalunya | 20 de desembre de 2021 a les 11:56 |
Marta Llorens i Edgar Fernández, dos dels tres regidors de la CUP a Reus | CUP Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP Reus creu que el volum de càrrecs de confiança a l’Ajuntament "és del tot innecessari i desproporcionat". A través d'un comunicat fet públic aquest dilluns, els independentistes han manifestat que no tenen constància de l’execució de les funcions d’alguns d’aquests càrrecs i que, "de vegades, el procés pel qual s’escullen són poc transparents".

Per això, una de les mocions que defensarà la CUP al ple municipal del 22 de desembre serà la creació d’un nou organigrama de llocs de treball que "tingui per objecte reduir el personal directiu i gerència i personal eventual de confiança".

La portaveu, Marta Llorens, ha retret la "manca" d’una proposta "ferma" de pla de "modernització i reorganització" al consitori. Ha recordat que “fa molt temps que esperem una nova proposta de catàleg i de relacions de treball”, i ha afegit que “anem acumulant decrets d’alcaldia amb nomenaments de càrrecs de confiança sense saber-ne els motius de pes”.

Pla local contra el canvi climàticA banda, la CUP presentarà una segona moció per implantar plans de reducció d’emissions contaminants, per tal d’assolir els objectius de mitigació del canvi climàtic establerts a la Llei Catalana del Canvi Climàtic 16/2017. En aquesta línia, els cupaires han volgut recordar que l'any 2009 l’Ajuntament de Reus va signar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) on marcava com objectiu la reducció de la contaminació un 21% per al 2020 “malgrat els resultats no són públics”, lamenten.

En aquest sentit, la CUP demanarà sessions participatives, on la ciutadania pugui conèixer l’evolució del PAES, "reiterant que la transparència municipal comportaria implicació ciutadana en aquests objectius". Per això, el grup municipal portarà a ple la redacció d’un pla local contra el canvi climàtic "de manera participativa i de contingut i seguiment públics, a través del Consell Municipal de Medi Ambient i que s’actualitzi cada dos anys". D’altra banda, la CUP pretén "descarbonitzar" els pressupostos municipals, elaborar un estudi d’emissions de carboni vinculat a l’activitat de l’Ajuntament, reduir la generació de residus municipals o adoptar una política de compres i contractacions "més sostenible".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: