1 de 10
POLÍTICA

Cs Reus porta al ple el 25% en castellà a les aules

El partit proposa també la "supressió de subvencions" a "entitats partidistes que assenyalen veïns en funció de la llengua que utilitzen"

Débora García, en una imatge d'arxiu, al saló de plens | Cs Reus
per M.B., Reus, Catalunya | 20 de desembre de 2021 a les 10:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Reus, Débora García, ha presentat una moció, que es debatrà al ple del proper dimecres, per exigir que "es doni compliment a l'obligatorietat de garantir un 25% de l'ensenyament en castellà i la supressió de totes les subvencions i dotació de recursos públics a entitats partidistes que tenen com a finalitat assenyalar a ciutadans, inclosos escolars i estudiants, en funció de la llengua que utilitzen".

"Des de Cs insistim en la promoció d'un sistema trilingüe en l'ensenyament públic a Catalunya amb tres llengües vehiculars per igualar-nos a la resta de democràcies del nostre entorn", ha manifestat García.

La portaveu municipal de Cs ha recordat que la societat catalana "sempre ha reivindicat el català i el castellà com a llengües pròpies" perquè ambdues són eines de cohesió social. Per aquesta raó, ha insistit "en la necessitat de retirar els recursos públics a entitats i organitzacions que només busquen "la imposició del català en les diferents esferes públiques i la discriminació de la llengua espanyola". "Nosaltres aspirem a la plena normalització de totes dues llengües", ha destacat García.

D'altra banda, Cs ha presentat una moció que demana al govern municipal que "suprimeixi l'impost de la plusvàlua en els casos d'una herència o de venda a pèrdues". A més, el text reclama a l'executiu local que "adapti l'ordenança que regula aquest impost en un termini màxim de sis mesos, tal i com marca el Reial Decret recentment aprovat pel govern espanyol" i que "corregeixi, fins a un 15% a la baixa, els valors cadastrals del sòl". La moció també demana al govern espanyol que "creï un fons extraordinari per compensar els ajuntaments per la pèrdua d'ingressos ocasionada per la sentència sobre la plusvàlua i que serveixi per garantir que les entitats locals tenen els recursos suficients".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: