OBRES I MILLORES

S'adjudica, per 200.000 euros, l'adequació de la nova seu de Protecció Civil

El termini d'execució de les obres és de sis mesos

Espai per a la futura seu de l'associació | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 20 de desembre de 2021 a les 09:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha adjudicat a l'empresa Cobra Instalaciones y Servicions SA el contracte d'obres de condicionament d'una nau del camí de Riudoms per transformar-la en la nova seu de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil. El contracte s'ha adjudicat per un import de 197.578,95 euros (IVA inclòs).

Termini d'execució de sis mesosL'entitat ocupa actualment un local al carrer de Sant Carles i Sant Josep, al barri del Carme, "però amb limitacions d'espai; fet que ha motivar la cerca d'un nou local on desenvolupar les tasques amb més eficiència i comoditat", segons fonts municipals. El projecte s'emmarca en el Pla d'inversions municipal.

El pressupost de licitació del contracte és de 235.064,32 euros i el termini d'execució de les obres és de sis mesos. L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus ha participat en el disseny del futur equipament, "per tal que respongui a les seves necessitats". Així, els representants de l'entitat, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, van fer arribar als serveis tècnics d'Arquitectura un llistat de les necessitats que "defineix la relació dependències, vestidors, serveis higiènics" dels quals caldrà disposar en la nova seu, que s'ha utilitzat "com a programa de necessitats del projecte". La nau, construïda l'any 2001, actualment està ocupada pels serveis municipals de Medi Ambient i s’utilitza com a magatzem de material necessari per a les seves tasques.

Les característiques de la nova seuEl projecte preveu construir un forjat que dividirà la nau en dues plantes: baixa i primera. Una escala comunicarà les dues plantes i també es farà la previsió d’espai per instal·lar-hi un ascensor. La planta baixa servirà de magatzem i aparcament. També s’hi construirà un vestidor adaptat amb dutxa, lavabo i inodor, i una sala annexa.

A la planta primera s’hi construirà un vestidor per homes i un per a dones. També dos serveis higiènics i una sala polivalent. La resta de la planta superior quedarà diàfan, ara per ara sense ús, a l'espera de noves necessitats i assignació de pressupost. Finalment, es renovaran les instal·lacions elèctriques, de sanejament, de fontaneria, de climatització i de ventilació; i es protegirà l'edifici contra incendis.

La cessió de la seu a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Reus està recollida en en conveni signat amb l'Ajuntament, renovat l'any passat. El document regula la col·laboració dels voluntaris com un recurs de la ciutat en el desenvolupament de les funcions de protecció civil, en comunicació, coneixement i coordinació de la Guàrdia Urbana i del Serveis d’Emergències i Protecció Civil de l’Ajuntament.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: